• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preko 300 milijardi dolara za spas "Sitigrupa"

"Sitigrup" je druga najveća američka banka, sa najrazvijenijim poslovanjem u inostranstvu, koje obuhvata preko 100 zemalja.

 Preko 300 milijardi dolara za spas "Sitigrupa" Izvor: MONDO

Američke vlasti odobrile su paket od 306 milijardi dolara pomoći za spas banke "Sitigrup", što predstavlja novi pokušaj da se prevaziđu problemi u industriji finansijskih usluga.

Ova odluka mogla bi da postane primjer za ostale banke koje očekuju da će se suočiti sa velikim gubicima, u vrijeme dok globalna ekonomija pada u recesiju.

"Sitigrup" je druga najveća američka banka, sa najrazvijenijim poslovanjem u inostranstvu, koje obuhvata preko 100 zemalja. Mnogi analitičari rekli su da je ova banka suviše velika da bi se dozvolila njena propast, jer bi to moglo da izazove finansijski kolaps širom planete.

Američki zvaničnici rekli su da je razog za davanje pomoći "Sitigrupu" pokušaj da se uspostavi povjerenje u finansijski sistem i velike američke finansijske institucije.

Zvaničnici su rekli da je dogovor o spasavanju banke postignut tokom vikenda između njenog rukovodstva i ministra finanisja Henrija Polsona, te predsjednika Federalnih rezervi Bena Bernankea.

U razgovore je bio uključen i predsjednik Federalnh rezervi Njujorka Timoti Gajtner, za koga se očekuje da će naslijediti Polsona na položaju ministra finansija u novoj američkoj administraciji.

Zvaničnici su rekli da država neće koristiti glasačko pravo u rukovođenju bankom, s obzirom na sredstva koja će uložiti u oporavak "Sitigrupa". (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE