• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Merkator" stigao i u Gradišku

Generalni direktor društva M-BL "Merkator" i načelnik opštine Gradiška Nikola Kragulj otvorili su u ovom gradu Merkator.

 "Merkator" stigao i u Gradišku Izvor: MONDO

Simboličnim presijecanjem vrpce Peter Zavrl, generalni direktor društva M-BL "Merkator", i načelnik opštine Gradiška Nikola Kragulj otvorili su u ovom gradu Merkator centar površine 3.365 metara kvadratnih, čija je vrijednost oko 6,2 miliona evra.

Glavni investitor je firma "Tropik nekretnine" Banjaluka. Direktor društva M-BL "Merkator" Damjan Davidović rekao je da ova grupacija posluje na nekoliko tržišta bivših jugoslovenskih republika, gdje ima oko 1 300 prodajnih objekata.

"Čisti prihod Grupacije u 2007. godini dostigao je 2,4 milijarde evra a u 2008. godini planiran je rast prihoda od 7,5 odsto" rekao je Damjanović.

On je naveo da je Grupacija Merkator od svog ulaska na strana tržišta investirala više od 700 miliona evra u razvoj maloprodajne mreže i dugoročna finansijska ulaganja.

"U sastavu prodajnog centra u Gradišci je `Intersport`, `Modijana butik` i `Lumbi` igraonica te Supermarket površine 990 metara kvadratnih, sa širokim asortimanom proizvoda visokog kvaliteta i konkurentnim cijenama", rekao je Damjanović dodajući da su otvorena 53 radna mjesta.

U sklopu Merkator centra, osim butika, nalaze se apoteka i poslovnica Razvojne banke.

Kragulj je izrazio zadovoljstvo otvaranjem ovog centra koji je obezbijedio nova radna mjesta i koji će predstavljati podsticaj ukupnom razvoju opštine.

"Svojim ulaskom na naše tržište `Merkator` je pokazao da je stvoreno povjerenje i predstava da u Gradišci postoji ambijent i sigurnost za posao", rekao je Kragulj.

On je naglasio da je Gradiška otvorena sredina koja će omogućiti povoljne i sigurne uslove svima koji žele da u ulažu u taj grad.

Zavrl je uručio donacije od po 5.000 KM vrtiću "Lepa Radić" iz Gradiške i dječijem domu "Rada Vranješević" iz Banjaluke.

"Merkator" je jedna od vodećih slovenačkih kompanija koja se bavi trgovinom, proizvodnjom i pružanjem usluga. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE