• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpsko-ruski forum u Beogradu

U Beogradu je održan sastanak rusko-srpskog poslovnog foruma.

 Srpsko-ruski forum u Beogradu Izvor: MONDO

Predsednik Srbije Boris Tadić i opunomoćeni predstavnik predsjednika Ruske Federacije Georgij Sergejevič Poltavčenko izjavili su da je sastanak rusko-srpskog poslovnog foruma, održan u petak,  pojačao bilateralnu ekonomsku saradnje dve zemlje.

Tadić je dodao da je značaj rusko-srpskog poslovnog foruma i u tome što se on događa na dan kada je napravljen "izuzetan napredak" u pravcu usaglašavanja i potpisivanja energetskog sporazuma između Srbije i Ruske Federacije.

On je, nakon sastanka koji je okupio više desetina istaknutih privrednika iz Rusije i Srbije, ali i više ministara Vlade Srbije, istakao da su ruski i srpski privrednici izrazili spremnost za međusobnu saradnju i zajednički nastup na trećim tržištima.

"Ova inicijativa privrednika ima izuzetan strategijski značaj u trenutku kada se čitav svijet, pa i Rusija i Srbija, suočavaju sa negativnim efektima svetske ekonomske krize", rekao je Tadić, i izrazio uvjerenje da će inicijativa doprinijeti otvaranju novih radnih mjesta u Rusiji i Srbiji.

"Moje prisustvo i prisustvo (predstavnika ruskog predsjednika Georgija) Poltavčenka pokazuje da dajemo državnu podršku inicijativi naših privrednika ", kazao je on.

Poltavčenko je kazao da je srpsko-ruski biznis dijalog još jedna etapa razvoja odnosa Srbije i Rusije.

On je rekao da "nema sumnje" da će razgovori o gasnom aranžmanu biti uspješno završeni, dodavši da će, po potpisivanju tog sporazuma, velike ruske kompanije doći na tržište Srbije.

On je dodao da se u sastavu ruske delegacije koja je boravila u Beogradu nalaze privrednici iz sektora energetike, farmaceutske i građevinske industrije.

"Podsećam da postoji interesovanje i sa srpske strane, a mi, predstavnici vlasti moramo da stvorimo uslove za dijalog", kazao je on.

Među ruskim privrednicima, kako je dodao, ima i onih koju su zainteresovani za gradnju metroa u Beogradu.

Tadić i Poltavčenko u petak su, po završetku rusko-srpskog poslovnog foruma, prisustvovali potpisivanju ugovora između srpske kompanije PSP Farman i Moskovske banke.

Sastanku iza zatvorenih vrata u Palati "Srbija" prisustvovali su i premijer Mirko Cvetković, njegov zamjenik Ivica Dačić, potpredsjednik Vlade Srbije Mlađan Dinkić, šef srpske diplomatije Vuk Jeremić, kao i jedan broj srpskih privrednika.

Sastanku je prisustvovao i premijer Republike Srpske Milorad Dodik.

(agencije/MONDO - foto Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE