• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za koridor "5 C" 30 miliona evra

Novac će biti korišten za izgradnju i nadzor radova na dionici Drivuša - Klopče. Planirano je da izgradnja bude završena do kraja 2012. godine.

 Za koridor "5 C" 30 miliona evra Izvor: MONDO

U Sarajevu su u srijedu predstavnici Kuvajtskog fonda za ekonomski razvoj i BiH parafirali Nacrt kreditnog ugovora od oko 30 miliona evra namijenjenog za izgradnju dionice od Kaknja do Donje Gračanice autoputa na koridoru "5 C".

Riječ je o vrlo povoljnim finansijskim uslovima, jer je kamatna stopa dva odsto, a vrijeme otplate 25 godina uz grejs period od pet godina.

Novac će biti korišten za izgradnju i nadzor radova na dionici Drivuša - Klopče. Dionica počinje petljom Drivuša koja služi za priključak na magistralni put M-17, imaće naplatnu rampu i predstavljaće južni prilaz u Zenicu. Planirano je da izgradnja te dionice bude završena do kraja 2012. godine.

Nacrt su parafirali pomoćnik ministra finansija i trezora BiH Miroljub Kunić i predstavnik Kuvajtskog razvojnog fonda Hmoud Elenenz, dok se potpisivanje kreditnog ugovora očekuje se početkom naredne godine.

Predstavnici Kuvajtskog fonda za ekonomski razvoj borave u BiH od 16. decembra, na poziv Ministarstva transporta i komunikacija BiH.

Kuvajtski fond uspostavljen je 1962. godine kao jedan od prvih načina za finansiranje raznih projekata u zemljama razvoja.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE