• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brčanski trgovci u 2009. bez fiskalnih kasa

Gotovo izvjesno da u Brčkom ove godine neće biti donesen Zakon o fiskalizaciji.

 Brčanski trgovci u 2009. bez fiskalnih kasa Izvor: MONDO

Direktor brčanske Uprave prihoda Miodrag Trifković izjavio je da Zakon o poreskoj upravi distrikta nije obavezao vlasnike trgovačkih i uslužnih radnji u objektima zatvorenog tipa da posjeduju fiskalnu kasu i da je gotovo izvjesno da u Brčkom ove godine neće biti donesen Zakon o fiskalizaciji.

Trifković je Srni rekao su poreski obveznici dužni da u poslovanju koriste samo registar kase, dok su vlasnici radnji, smještenih na otvorenom ili u natkrivenom prostoru, obavezni da pokazatelje iz poslovanja bilježe u knjizi prihoda i rashoda.

"U Republici Srpskoj obavezu posjedovanja fiskalne kase utvrdila je Vlada. Smatram da se na taj način može poboljšati naplativost poreza, ali i da troškove nabavke fiskalnih kasa ne bi trebalo da snose samo vlasnici radnji nego i država", istakao je Trifković.

On je ocijenio da je svaki novootvoreni tržni centar na području distrikta prouzrokovao da se u prosjeku zatvori stotinjak trgovačkih radnji, gdje se prodaje roba široke potrošnje, najvećim dijelom - prehrambeni artikli.

"Tržni centri `Bingo` i `Fis` zatvorili su pedesetak butika i radnji, gdje su se prodavali alati i razna tehnička roba. Očigledno je da bi se moralo više razmišljati o posljedicama otvaranja velikih tržnih centara", naveo je Trifković.

On je naglasio da u tržnim centrima posao dobije oko 60 radnika, dok se istovremeno Birou za zapošljavanje prijavi sto vlasnika radnji, pošto su prinuđeni da ih zatvore, kao i svi koji su kod njih bili u radnom odnosu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE