• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stavljenjna tačka na raspodjelu CEMT dozvola

Predstavnici Komisije za dodjelu CEMT dozvola saopštili danas prevoznicima da je stavljena tačka na raspodjelu ovih dozvola za 2009. godinu.

 Stavljenjna tačka na raspodjelu CEMT dozvola Izvor: MONDO


Predstavnici Komisije za dodjelu CEMT dozvola, koje su potrebne za prevoz tereta u inostranstvo, saopštili su danas prevoznicima da je stavljena tačka na raspodjelu ovih dozvola za 2009. godinu - rekao je Srni član Udruženja prevoznika Republike Srpske Jovo Cvijić.

Cvijić je naveo da Odbor Udruženja međunarodnih drumskih prevoznika tereta pri Spoljnotrgovinskoj komori BiH, zbog nedostatka kvoruma, danas nije donio bilo kakav zaključak u vezi sa dodjelom CEMT dozvola Ministarstva za transprot i komunikacije BiH, niti je razmatrao traženo poništenje odluke Komisije o dodjeli dozvola za ovu godinu.

"Tokom sjednice Odbora nije bilo ni riječi o traženju poništenja odluke Komisije o dodjeli CEMT dozvola za ovu godinu. Ostalo je da se vidi kakva će biti rješenja po pojedinačnim žalbama na ovu raspodjelu", rekao je on.

Cvijić je napomenuo da je tokom sjednice Odbora više govora bilo o donošenju pravilnika za dodjelu CEMT dozvola za narednu godinu.

Prema Cvijićevim riječima, Udruženje prevoznika Republike Srpske nezadovoljno je načinom raspodjele CEMT dozvola, ali je ipak pristalo da ih preuzme zbog ugovora sa stranim kompanijama.

Udruženje prevoznika RS organizovalo je 30. decembra protestnu vožnju kroz Srpsku nezadovoljno odlukom Ministarstva komunikacija i transporta BiH da im ove godine bude dodijeljeno svega 22 odsto CEMT dozvola koje izdaje Ministarstvo za transport i komunikacije BiH.

Nakon toga, prevoznici iz RS uputili su i protestno pismo predsjedavajućem Savjeta ministara BiH Nikoli Špiriću, predsjedniku Vlade RS Miloradu Dodiku i ministru komunikacija i transposrta BiH Boži LJubiću.

Na sastanku sa ministrom saobraćaja i veza RS Nedeljkom Čubrilovićem 13. januara u Sarajevu, LJubić nije prihvatio da CEMT dozvole budu podijeljene prema principu trećina za RS i dvije trećine za Federaciju BiH. 

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE