• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Delta gradi i u Zagrebu i Osijeku?

Kompanija "Delta" ima ozbiljne namjere da izgradi tržne centre u Zagrebu i Osijeku

 Delta gradi i u Zagrebu i Osijeku? Izvor: MONDO

Predsednik Delta holdinga Miroslav Mišković izjavio je u srijedu da je ta kompanija u ozbiljnim pregovorima za pronalaženje lokacija za izgradnju tržnih centara u Zagrebu i Osijeku.

Miškovoć je na proslavi 18 godina rada Delta holdinga najavio da će u širenje poslovanja u Srbiji i regionu u 2009. investirati 360 miliona evra od čega će polovina biti iz profita kompanije, a ostatak iz kredita banaka.

"Delta holding u 2009. planira ukupan promet od 3,4 milijarde evra, što je za 36 odsto više nego prošle godine", kazao je on i dodao da je taj prihod jednak bruto domaćem proizvodu koji imaju Crna Gora, Albanija ili Makedonija.

Kako je precizirao, Delta holding za izgradnju tržnih centara trenutno ima dve lokacije u Beogradu i po jednu u Nišu, Ljubljani, Sarajevu i Banjaluci, dok u Novom Sadu pregovara o pronalaženju placa za šoping mol.

Mišković je istakao da je Delta holding planira da u ovoj godini otvori 5.000 novih radnih mesta, a da će polovina tih radnika biti zaposlena u Srbiji.

"Delta holding je 2008. godinu završio sa 25.160 zaposlenih", naveo je on i dodao da će na kraju ove godine imati više od 30.000 zaposlenih kojima i da će isplatiti ukupno 210 miliona evra za plate.

Prema riječima Miškovića, Delta holding će u budžet Srbije u 2009. godini uplatii oko 200 miliona evra za poreze, doprinose i takse, ne uračunavajući u to porez na dodatnu vrijednost.

Kako je naglasio predsjednik Delta holdinga, maloprodajni lanac Delta maksi u ovoj godini planira da na tržištima van Srbije, odnosno u Bugarskoj, Albaniji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini ostvari promet od 700 miliona evra

"Širenje maloprodajnog lanca u Ukrajini je zamrznutno i čeka se pobljšanje ekonomskih uslova u toj zemlji, ali će do maja Delta maksi započeti poslovanje u Bjelorusiji", kazao je Mišković.

Predstavljajući planove poslovanja holdinga za ovu godinu, on je kazao i da kompanija Delta rilestejt ima određenih problema u poslovanju, kao i druge evropske kompanije koje se bave nekretninama, ali da će i u 2009. godini poslovati pozitivno zahvaljujući završetku izgradnje naselja za učesnike Univerzijade u Beogradu.

Na proslavi 18 godina postojanja holdinga Mišković je istakao i da za to vreme Delta ili bilo ko od rukovodilaca te kompanije nije bio na sudu niti je kažnjavan u bilo kojoj od država u kojoj posluje.

Proslavi godišnjice Delta holdinga u Hotelu Kontinental u Beogradu, koji je takođe u vlasništvu te kompanije, prisustovalo je oko 400 bankara, privrednika, poslovnih partnera, stranih investitora i predstavnika medija.


(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE