• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ekonomska kriza - alibi za otpuštanje radnika

Mnogi poslodavci zloupotrebljavaju priču o ekonomskoj krizi, koristeći je za otpuštanje radnika, kaže predsjednik Saveza sindikata RS Ranka Mišić.

 Ekonomska kriza - alibi za otpuštanje radnika Izvor: MONDO

Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske (RS) Ranka Mišić izjavila je da mnogi poslodavci zloupotrebljavaju priču o ekonomskoj krizi, koristeći je za otpuštanje radnika i preinačenje ugovora na neodređeno, u one na određeno radno vrijeme, pod parolom da tako čuvaju firme od zatvaranja.

"Sindikat je spreman da neka prava u ovoj godini krize stavi na `stend baj`, ali neće dozvoliti ukidanje bilo kojeg prava radnika", rekla je Mišićeva novinarima u Banjaluci, nakon javne rasprave o mjerama Vlade RS na suzbijanju posljedica globalne ekonomske krize.

Mišićeva je ocijenila da su mjere koje je Vlada RS predložila za suzbijanje negativnih efekata ekonomske krize, dio mjera koje i ovaj sindikat predlagao, istakavši da one dugoročno mogu donijeti rezultate.

"Ono što nas brine jeste što u ovom trenutku, osim davanja 50 KM za radnike u tekstilnoj i kožarskoj industriji, nemamo druge konkretne mjere koje mogu djelovati odmah", rekla je Mišićeva.

Ona je navela da privredi treba svjež novac, a da mjere ne odgovaraju na pitanje kako doći do svježeg kapitala, kako ga dovesti u RS i stvoriti mogućnosti za zapošljavanje.

Mišićeva je istakla da se u ovoj godini "moramo boriti za svako radno mjesto".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE