• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ekonomska kriza kao kijavica ili grip

Ako se grip ne liječi traje nedjelju dana, a ako se liječi sedam dana. Kriza je kao grip i proći će sama od sebe, tvrdi Vlaclav Klaus.

 Ekonomska kriza kao kijavica ili grip Izvor: MONDO

Nastojanja svake zemlje ponaosob da ublaži svjetsku ekonomsku krizu igra, ipak, minimalnu ulogu, rekao je češki predsjednik Vaclav Klaus, koji je takve, pojedinačne, planove za rješenje krize uporedio sa liječenjem gripa ili kijavice.

"Ako se grip ne liječi traje nedjelju dana, a ako se liječi sedam dana. Kriza će proći sama od sebe, a planovi pojedinačnih država u tome igraju minimalnu ulogu", rekao je Klaus, prema čijem mišljenju, svaka država na krizu obično reaguje kasno.

"Svi mi dobro znamo da je većina mjera za prevazilaženje krize u ljudskoj istoriji počela da djeluje tek pošto je ta kriza završena", dodao je češki predsjednik na konferenciji za novinare poslije sastanka sa slovačkim kolegom Ivanom Gašparovičem.

Prema Klausovom mišljenju, finansijska kriza ima unutrašnju dinamiku, koja se ne može poremetiti, izbrisati ili ublažiti, prenijeli su češki mediji.

"Ta kriza će jednostavno uzeti danak i to, po mom mišljenju, moramo da prihvatimo", rekao je Klaus.

"Liberal u meni zna da će grip trajati nedjelju dana ako odlazite na posao kao ja danas, a sedam ako ležite kod kuće i uzimate sve moguće lijekove", dodao je češki predsjednik.

(Tanjug/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE