• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potrošači ne vole domaće

Udruženje potrošača upozorilo da građani RS neuporedivo više kupuju uvozne od domaćih proizvoda.

 Potrošači ne vole domaće Izvor: MONDO

Građani u Republici Srpskoj (RS) više kupuju uvozne nego domaće proizvode, podstaknuti reklamama, nerijetko i nižim cijenama, ali i zbog neupućenosti i slabije ponude domaće robe, upozorila su udruženja potrošača iz RS.

Sekretar Udruženja potrošača RS Dragovan Petrović rekao je da je u velikim trgovačkim centrima većina prozvoda iz uvoza i slaba ponuda domaćih proizvoda, ističući da se prednosti i resursi RS malo koriste, što je samo zeleno svjetlo za strane proizvođače, pišu "Nezavisne novine".

"Tragedija je da imamo uslove za stočarstvo, a uvozimo mlijeko i mliječne proizvode", istakao je Petrović.

Ljubo Janjić, izvršni direktor Udruženja potrošača "Plava sfera" iz Banjaluke, rekao je da je problem što građani u RS ne prepoznaju domaće proizvode i da njima smatraju proizvode iz Srbije, te da bi nadležni trebalo više da porade na tome da građane upute koji su to domaći proizvodi.

"Međutim, tu je problem i neodgovornost domaćih proizvođača čiji su proizvodi nerijetko skuplji od uvoznih. Domaći potrošači žele da dođu na brz i lak način do zarade sa visokim cijenama", rekao je Janjić.

Predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača-stočara RS Vladimir Usorac rekao je da bi i sami proizvođači mogli da navedu kupce iz RS da kupuju domaće proizvode.

"Nije dovoljno reći samo da je domaći proizvod u pitanju, već bi naši ljudi trebalo da nastoje da budu konkurentni na tržištu i da privuku kupce, ako ničim drugim onda bar malo nižim cijenama, a siguran sam da imamo kvalitet", rekao je Usorac.

(MONDO/agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE