• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Puhalac: Gacko neće propasti

Ministar Puhalac rekao je da će Vlada RS pronaći rezervno rješenje za RiTE "Gacko" nakon odluke češke kompanije da se povuče iz ovog projekta

 Puhalac: Gacko neće propasti Izvor: MONDO

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske (RS) Slobodan Puhalac potvrdio je da postoje problemi nakon odluke češke energetske kompanije "Čez" da se povuče iz projekta Rudnika i termoelektrane (RiTE) "Gacko", ali da situacija nije bezizlazna za RS i da će Vlada RS sigurno pronaći rezervno rješenje.

"Mislim da će ili doći do razlaza u kojem nismo bez šansi, ali bez investicija Gacko neće ostati", poručio je Puhalac danas na sjednici Narodne skupštine RS, replicirajući poslanicima iz opozicije koji su tvrdili da će "Čez" dobiti višemilionski spor protiv RS, na ime štete zbog povlačenja iz ovog projekta.

Puhalac kaže da sporazum sa "Čezom" obavezuje Vladu RS na neku vrstu "poslovne konspiracije", zbog čega ne može davati preciznija obrazloženja.

On je na kraju rekao da predstavnici Vlade i resornog ministarstva troše dvije trećine svog radnog vremena kako bi izašli na čistac sa problemima u vezi RiTE "Gacko".

Češka elektroprivreda najavila je 28. januara da prodaje udio u projektu RiTE "Gacko" i da se povlači iz zajedničkog preduzeća "Nove elektrane RS", tvrdeći da Elektroprivreda RS nije ispunila uslove iz sporazuma, ni nakon probijanja roka od deset mjeseci.

Ministarstvo industrije RS tada je najavilo da će Vlada RS za mjesec dana odgovoriti na češku ponudu za otkup njihovog udjela u "Novim elektranama RS", zajedničkom preduzeću koje je trebalo da izgradi najveću termoelektranu na Balkanu, vrijednu 1,4 milijarde evra

Vlada RS potpisala je ugovor sa ČEZ-om prije dvije godine.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE