• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski Davos na Kopaoniku

Na Kopaoniku je počeo najveći ekonomski skup u Srbiji pod nazivom "Biznis forum'', kojem prisustvuje i predsjednik Vlade RS Milorad Dodik.

 Srpski Davos na Kopaoniku Izvor: MONDO

Predsjednik Srbije Boris Tadić otvorio je Forum posvećen rastu privredne aktivnosti u uslovima globalne resecije i o mjerama koje će Vlada preduzeti protiv uticaja negativnih efekata svjetske finansijske krize.

Tema foruma koji traje do četvrtka, 5. marta, je "Rast u uslovima globalne recesije i finansijske krize: (ne)konvencionalne inicijative", a organizatori su Savez ekonomista Srbije i Udruženje korporativnih direktora Srbije.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da bi se uspostavljanjem jedinstvenog tržišta RS i Srbije lakše prevazišli negativni efekti svjetske finansijske.

Dodik je istakao da je Srbija za RS najvažniji ekonomski partner i dodao da se moraju ojačati institucionalni kapaciteti za prevazilaženje krize, a prije svega ojačati konkurentnost ekonomija.

"Mjere moraju biti efikasne, brze i samo naše", naglasio je Dodik, upozorivši da ne treba dati prostora špekulantima, niti dozvoliti nastavak deregulacije tržišta, jer je to proces koji ekonomiju gura unazad.

"Kopaonik biznis forum" traje do četvrtka, 5. marta, u organizaciji Saveza ekonomista Srbije, na temu "Rast u uslovima globalne recesije i finansijske krize: (ne)konvencionalne inicijative".

U radu skupa, koji mnogi stručnjaci porede sa konferencijom u Davosu, učestvuju i predsjednik Srbije Boris Tadić, premijer Mirko Cvetković, potpredsjednik Vlade Božidar Đelić, ministarka finansija Diana Dragutinović, ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević, guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić.

Na skup su pozvani i strani investitori, najveći ekonomski partneri Srbije iz Austrije, Rusije i Grčke, a na Kopaoniku se već nalazi predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko.

(MONDO/Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE