• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Usvojene mjere za ublažavanje krize

Savjet ministara BiH usvojio Prijedlog mjera za ublažavanje uticaja globalne ekonomske krize na privredu BiH.

 Usvojene mjere za ublažavanje krize  Izvor: MONDO

Mjere se odnose na očuvanje stabilnosti bankarskog sektora, ublažavanje posljedica krize na privredu i angažovanje svih raspoloživih javnih sredstava u skladu sa zakonima.

Prijedlog mjera je dio šireg paketa mjera koje će Savjet ministara BiH provoditi sa entitetskim vladama i koji će razmatrati Fiskalni savjet BiH.

Paket mjera između ostalog biće usmjeren na povećanje osiguranih depozita na 50.000 KM i povećanje likvidnosti banaka angažovanjem dodatnih slobodnih budžetskih sredstava, usvajanje zakona o akcizama, čijom se primjenom obezbjeđuju dodatna sredstva za budžete entiteta.

Iz Savjeta ministara BiH saopšteno je da će se ubrzati proces implementacije IPA projekata za 2007. i 2008. godinu, a posebno za ovu godinu jer su u planiranim projektima IPA sadržani projekti podrške izgradnji infrastrukture i podsticaja malim i srednjim preduzećima u iznosu od 40 miliona evra.

Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, agencije i druga tijela zadužena su za stvaranje povoljnijeg poslovnog ambijenta izmjenama i prilagođavanjem zakonske regulative kojom se unapređuje jedinstven ekonomski prostor i poboljšava poslovni ambijent.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE