• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prodato 1999 akcija NLB Razvojne banke

Akcijski fond Republike Srpske /RS/ prodao je Novoj ljubljanskoj banci paket od 1 999 akcija NLB Razvojne banke Banjaluka za 8.188.683,61 KM.

 Prodato 1999 akcija NLB Razvojne banke Izvor: MONDO

"Investicioni odbor Investiciono-razvojne banke /IRB/ RS donio je danas odluku o prihvatanju javne ponude za preuzimanje akcija NLB Razvojne banke Banjaluka, ponudioca `Nova ljubljanska banka` Ljubljana. Predmet prodaje prihvatanjem javne ponude za preuzimanje predstavlja 3,84 odsto ukupnog kapitala emitenta, što čini 1 999 akcija u vlasništvu Akcijskog fonda RS po cijeni od 4.096,39 KM po akciji a prodajom ovog paketa akcija ostvareno je 8.188.683,61 KM prihoda., saopšteno je iz Ministarstva finansija RS.

Ministarstvo finansija RS podsjeća da su u 2008. godini, korišćenjem prava preče kupovine, stečene 384 akcije po nominalnoj vrijednosti od 1000,00 KM, dodajući da je samo prodajom ovog dijela paketa Akcijski fond RS ostvario zaradu od 1.189.013,76 KM.

"Evidentno je da je usvajanje koncepta Investiciono-razvojne banke RS jedan od najznačajnijih projekata koje je RS sprovela u prethodnom periodu", naglašava Ministarstvo finansija RS i dodaje da aktivnim, transparentnim i odgovornim upravljanje portfeljom, IRB RS kontinuirano radi na daljnjem uvećanju sredstava RS.

U saopštenju se navodi da je Investiciono-razvojna banka u posljednjih godinu dana pokretač privrednog razvoja u RS i svojim plasmanima preko komercijalnih banaka sa sjedištem na teritoriji RS i mikrokreditnim društvima, uspjela je da podrži kreditnu aktivnost komercijalnog bankarstva i niskim kamatnim stopama utiče na smanjenje prosječne kamatne stope na tržištu.

"Transparentnim upravljanjem i prodajom akcija na organizovanom tržištu putem Banjalučke berze eliminisani su slučajevi sumnjivih prodaja što je često bio slučaj u prethodnom periodu", naglašava se u saopštenju.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE