• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Autoput Banjaluka - Doboj prioritet Vlade RS

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da će ove godine početi gradnja autoputa Banjaluka - Doboj.

 Autoput Banjaluka - Doboj prioritet Vlade RS Izvor: MONDO

Pored toga biće biće intenzivirane pripremne radnje za preostale dionice.

Čubrilović je najavio da će Ministarstvo nastojati da poboljša kvalitet radova na svim saobraćajnicama jer on, prema informacijama s terena, često nije na zadovoljavajućem nivou.

Čubrilović je u intervjuu za "Nezavisne novine" rekao da je za dionicu Doboj - Šamac, koja se nalazi na koridoru Pet ce, već u izradi projektna dokumentacija i da će ona vjerovatno biti završena sljedeće godine.

On je naveo da se ove godine očekuje i završetak studije za dionicu Banjaluka - Kupres, nakon čega će sa "Štrabagom" uslijediti razgovori o početku njene gradnje.

Prema njegovim riječima, početak radova na dionici Doboj - Šamac može se očekivati već 2010. godine.

Dodik je rekao da bi do 22. maja trebalo da budu završene pripremne radnje za izvođenje radova na dionici Banjaluka - Doboj.

"Već je odrađen dobar dio planiranih aktivnosti. 'Štrabag' je preuzeo dokumentaciju za autoput Banjaluka - Gradiška, obišao trasu, napravio uvid u stanje radova, dao ocjenu posla koji se radi i u pisanoj formi će dati mišljenje u vezi s tim", precizirao je Čubrilović.

On je rekao da bi mogao da kasni početak gradnje mosta na Savi kojim bi autoput trebalo da se spoji sa onim u Hrvatskoj.

"Ipak, imamo informacije da Hrvati već rade na tom projektu, a mnoge stvari biće jasnije nakon sastanka sa njihovim resornim ministarstvom. Taj sastanak je trebalo da bude održan 3. marta, ali je odgođen", kaže Čubrilović.

On ističe da je planirano 60,3 miliona KM za redovno održavanje putne mreže RS koja ima 4 190 kilometara magistralnih i regionalnih puteva, na kojima je 699 mostova, 104 tunela i 19 galerija.

"Ove godine nastavlja se projekat rehabilitacije putne mreže iz kreditnih sredstava Svjetske banke, EBRD-a i EIB-a za 11 putnih pravaca u ukupnoj dužini od 223 kilometra u iznosu od 34,6 miliona KM", rekao je Čubrilović.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE