• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

m:tel uvećao neto dobit za 66 odsto

Kompanija m:tel je u petak u Banjaluci predstavila impresivne poslovne rezultate za 2008. godinu u kojoj je ostvarena ukupna neto dobit od 66 odsto.

 m:tel uvećao neto dobit za 66 odsto  Izvor: MONDO

"U završnom poslovnom izvještaju za prošlu godinu, imamo 1.109.686 korisnika mobilne telefonije, što je za oko 26 odsto više od broja korisnika na kraju 2007. godine. Broj korisnika brzog interneta - m:tel ADSL je 23.682 što je u odnosu na 2007. godinu više za čak 375 odsto. Već danas broj korisnika m:tel ADSL paketa prelazi 30.000", rekao je generalni direktor Predrag Ćulibrk.

On kaže da je m:tel u oblasti fiksne telefonije, kompanija je proširila svoje poslovanje na teritoriju cijele BiH, ponudivši jedinstven paket "m:tel Homeline". Broj pretplatnika fiksne telefonije na kraju prošle godine iznosio je oko 360.000, od čega oko 35.000 koristi m:tel Homeline (CLL)

"Izuzetni rezultati postignuti su na području cijele Bosne i Hercegovine, nesporno zahvaljujući i širenju mreže prodaje. Naime, prošle godine otvorena su m:tel prodajna mjesta u Sarajevu, Zenici, Mostaru i Brčkom, a početak ove godine obilježilo je i otvaranje prodajnog mjesta u Tuzli", naglasio je Ćulibrk.

Prema finansijskom izvještaju za 2008. godinu, m:tel je ostvario ukupan prihod od 475. 440.708 KM, dok su ukupni rashodi iznosili 342.454.481 KM.

"Ostvarili smo bruto dobit od 132.986.227, što je za 65 odsto više u odnosu na 2007. godinu. Neto dobit iznosi 119.209.503 KM, što je više za 66,2 odsto. Stopa povrata na ukupno uložena sredstva u 2008. godini je 13.16 odsto, dok je na ukupni kapital u 2008. godini 17.5 odsto", izjavila je izvršni direktor za finansije Jasmina Lopičić.

Uz konstantno praćenje svjetskih trendova i najnovijih tehnoloških dostignuća na polju telekomunikacija, u m:tel-u se pažljivo osluškuju želje i potrebe korisnika.

"Za sve grupe korisnika kreiraju se paketi usluga po najpovoljnijim uslovima u BiH. Prepaid korisnici već od danas mogu iskoristiti izuzetno povoljne uslove i kupiti Frend paket sa telefonom po cijeni već od 35 KM. Već od sljedećeg mjeseca, poslovni korisnici će biti u prilici da koriste znatno unaprijeđenu uslugu. Total Office (VPN), a u planu je uvođenje integrisanih biznis rješenja u oblasti fiksne telefonije i prenosa podataka", kaže izvršni direktor za marketing i prodaju Milenko Cvijanović.

Ulaganje u telekomunikacionu infrastrukturu dovešće do gotovo 100 odsto digitalizacije, čime će m:tel omogućiti pružanje još kvalitetnijih servisa i široke palete dodatnih usluga u fiksnoj telefoniji.

Ove godine m:tel će implementirati mreže treće generacije (3G) u mobilnoj telefoniji kao i interaktivnu IP televiziju preko ADSL tehnologije.


Integracijom servisa, širenjem palete usluga i sniženjem cijena biće stvoreni uslovi za još zadovoljnije korisnike.

Da m:tel ne omogućava samo kvalitetnu komunikaciju potvrđuju i sponzorske i društveno odgovorne aktivnosti kompanije koja je u prošloj godini učestvovala u brojnim humanitarnim akcijama, sponzorisala sport, kulturu, muziku.

Kompanija m:tel je i generalni sponzor grupe "Regina", ovogodišnjeg predstavnika BiH na Eurosongu, a još jednom je najavljena nagradna igra u kojoj će najsrećniji korisnici m:tel-a putovati sa "Reginom" u Moskvu.

U samo tri dana 50.000 korisnika m:tel-a pjesmu "Bista voda" besplatno je skinulo i koristi u okviru usluge "Moj ton".

Takođe, nakon mnogobrojnih muzičkih zvijezda sa kojima je kompanija sarađivala, najavljeno je i da će od maja sarađivati sa grupom Van Gogh. Ova saradnja će korisnicima donijeti mnogobrojne poklone i zabavne sadržaje.

Kada se rezimiraju poslovni planovi i ostvareni rezultati m:tel-a za 2008. godinu, može se zaključiti da je kompanija ostvarila gotovo sve planove i postigla izuzetne rezultate bilježeći značajan rast u svim poslovnim segmentima.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE