• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gorivo iz Broda na Petrolovim pumpama

Na "Petrolovim" pumpama širom RS u subotu će biti u prodaji "evrodizel" iz Rafinerije nafte u Brodu.

 Gorivo iz Broda na Petrolovim pumpama Izvor: MONDO

Evrodizel će u subotu biti u prodaji na području Banjaluke, Kotor Varoša i Gradiške, kao i na pumpama u Istočnom Sarajevu, dok će u ostalim opštinama moći da se kupi od nedjelje.

Rukovodilac uvoza nafte i naftnih derivata u preduzeću "Petrol" AD Jelena Hamešević je istakla da su dvije cisterne "evrodizela" iz Rafinerije u Brodu u četvrtak otpremljene za pumpe koje se nalaze u regiji Banje Luke i Istočnog Sarajeva, prenosi "Glas".

"U petak je počela otprema evrodizela za ostale poslovne centre "Petrola", a građani Prijedora, Broda, Bijeljine i Trebinja moći će ga na pumpama kupiti u nedjelju", istakla je Hameševićeva.

Ona u petak nije mogla da kaže koliko će koštati litar ovog goriva, ali je ranije najavljivano da će goriva iz brodske rafinerije biti jeftinija od ostalih. Litar "evrodizela" iz uvoza košta oko 1,49 maraka.

Hameševićeva je istakla da će se na pumpama širom Srpske nalaziti posebni rezervoari za "evrodizel" iz Rafinerije nafte u Brodu, jer je on pravljen prema evropskom standardu BAS EN590. Drugim riječima, gorivo iz Broda nije klasičan "evrodizel", već je napravljen prema posebnim evropskim standardima.

Dozvoljeni sadržaj sumpora u "dizelu" prema Odluci o kontroli tečnih naftnih goriva Savjeta ministara BiH iznosi 350 ppm, a sadržaj sumpora u "evrodizelu" koji je od subote u prodaji iznosi 50 ppm.

"Na našim pumpama još uvijek se može kupiti "evrodizel" iz uvoza. Moramo planski određivati kojem poslovnom centru je potreban "evrodizel". To znači da ćemo polako prelaziti na "evrodizel" iz Broda", rekla je Hameševićeva.

Na pumpama u Srpskoj već se prodaje "dizel D2" iz brodske rafinerije.

U "Krajinapetrolu" kažu da još ne znaju kada će nabaviti gorivo iz brodske rafinerije, a isto kažu i na ostalim pumpama.

U četvrtak je iz Rafinerije nafte u Brodu počela i otprema baznog uljnog štoka koji predstavlja sirovinu za proizvodnju krekovanih baznih ulja u Rafineriji ulja u Modriči.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE