• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoren novi pogon Mlijekoprodukta

U Kozarskoj Dubici otvoren novoizgrađeni preduzeća "Mlijekoprodukt", vrijedan dva milona KM.

 Otvoren novi pogon Mlijekoprodukta Izvor: MONDO

Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik svečano je u subotu u Kozarskoj Dubici otvorio novoizgrađeni pogon za proizvodnju i pakovanje kiselo-mliječnih proizvoda preduzeća "Mlijekoprodukt", vrijedan dva milona KM.

"Vlada RS će nastaviti da podržava ovo preduzeće i da u njega investira jer želimo da proizvodnja mlijeka u `Mlijekoproduktu` i Srpskoj bude `brend` našeg regiona", rekao je Dodik.

On je podsjetio da je preduzeće "Mlijekoprodukt" najveća mljekara u BiH i jedna od najreferentnijih kompanija u RS i BiH, koja sa 240 zaposlenih radnika, dnevno otkupi, preradi i proda 130.000 litara mljeka i da predstavlja značajan podsticaj farmerima i poljoprivredi RS.

"Gotovo sve količine mlijeka otkupljene u RS prerade se u `Mlijekoproduktu`", rekao je Dodik i najavio da će u narednom periodu Vlada RS sa rukovodstvom tog preduzeća raditi na modernizaciji farmi u RS, kako bi bile osposobljene za veću i kvalitetniju proizvodnju mlijeka.

Nebojša Ristić, menadžer korporacije "Danjub fuds grup" (Danube Foods Group) u okviru koje posluje "Mlijekoprodukt" rekao je da će otvaranjem novog pogona doći do povećanja proizvodnje fermenata za 90 odsto i dodao da ova investicija podravumijeva i otvaranje novih radnih mjesta.

On je istakao da je nabaka mašina, koje čine novi pogon za preradu mlijeka, finansirana uz pomoć Ministarstva industrije, energetike i rudarstva RS.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE