• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Zadržati postojeću zaposlenost

U suočavanju sa svjetskom ekonomskom krizom za RS ključno da zadrži postojeću zaposlenost, izjavio Milorad Dodik.

 Dodik: Zadržati postojeću zaposlenost Izvor: MONDO

Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je danas da je u suočavanju sa svjetskom ekonomskom krizom za RS ključno da zadrži postojeću zaposlenost i izrazio uvjerenje da će do kraja godine, imajući u vidu planirane aktivnosti, doći do povećanja zaposlenosti u Srpskoj.

"To što će neko, nažalost, izgubiti radno mjesto jeste teško, ali je za društvo važno da na drugim mjestima dobijemo upošljavanje i na tome intenzivno radimo", rekao je Dodik.

On je istakao da međunarodne finansijske i političke institucije, države i vlade nisu spremne da "dramatično pomažu naše prostore, jer su i same u problemima" i dodao da defektizam i depresija koje se šire u javnosti u ovom trenutku apsolutno ne pomažu.

"Naše kreacije i razumjevanje situacije u ovom trenutku je veoma važno i od njih zavisi razvoj situacije, a defektizam i depresija koje se šire u javnosti apsolutno ne pomažu, jer niko od nas koji živimo ovdje, bez obzira kojoj političkoj partiji pripadamo, nije kriv za ekonomsku krizu - mi smo konzumenti te krize", naglasio je Dodik.

On je ocijenio da "nekrivica" za stvaranje krize ne oslobađa Vladu RS odgovornosti za akcije koje moraju biti preuzete da bi njeni negativni efekti bili što manji.

"Dok putujem, vidim da je kriza manje prisutna u RS nego u drugim zemljama regiona, gdje se već dramatično manifestuje. Bez obzira na to što je RS u boljem pložaju u odnosu na drugi entitet u BiH i susjedne zemlje, svakog ponedjeljka Vlada RS se bavi krizom i pokušava da sanira štetu, a svake subote obilazimo opštine kako bi se upoznali sa konkretnom situacijom", rekao je Dodik danas u Kozarskoj Dubici.

On je objasnio da je kriza, koja je generisana u bankarskom sektoru SAD, u naš region ušla u realni sektor poslovanja.

Premijer RS Milorad Dodik sa saradnicima posjetio je danas Kozarsku Dubicu, Kostajnicu i Novi Grad, gdje je sa opštinskim rukovodstvima i privrednicima razgovarao o aktuelnoj privrednoj situaciji u ovim opštinama.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE