• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drašković povlači kapital iz Trebinja

Većinski vlasnik "Svislajon industrije alata Trebinje" Rodoljub Drašković pokrenuo raskid ugovora o privatizaciji državnog kapitala tog preduzeća.

 Drašković povlači kapital iz Trebinja Izvor: MONDO

Većinski vlasnik "Svislajon industrije alata Trebinje" (SL IAT) Rodoljub Drašković saopštio je da je pred Vladom Republike Srpske pokrenuo inicijativu za sporazumni raskid ugovora o privatizaciji državnog kapitala tog preduzeća.

Drašković zahtijeva od SL IAT da koncernu "Svislajon Takovo" vrati uloženih 17,1 miliona konvertibilnih maraka (KM).

Drašković je saopštio da odustaje od svih projekata koje je namjeravao da realizuje u Trebinju i Nevesinju u vezi sa izgradnjom industrijskih pogona za proizvodnju hrane.

On je od SL IAT zatražio da ne raspolaže prostorom koji je pod hipotekarnim zalogom za bankarske kredite od šest miliona KM, a za koje je koncern "Svislajon Takovo" položio bankarske garancije.

U obraloženju, Drašković je naveo da su te odluke donesena zbog "nezdrave društvene klime u preduzeću koja je izražena opstrukcijom kako u radu, tako i na realizaciji novih projekata".

"Zbog gubitaka koji imaju tendenciju rasta, nisam spreman za ulaganja kapitala u takav privredni ambijent", naveo je on.

Drašković dodaje i da nije moguće da sprovede program mjera za otklanjanje uzroka ekonomske krize u ambijentu u kojem se "pošteni i vrijedni ljudi etiketiraju kao 'Draškovićevi ljudi'", dodajući da nema namjeru da kapital koncerna "Svislajon Takovo" i svoju energiju "dalje troši tamo gdje se opstruiše svaka odluka i svako programsko rješenje koje ima perspektivu".

Drašković je o svojoj odluci obavijestio Vladu RS, Komisiju za tendersku privatizaciju, generalnog direktora SL IAT Bogdana Golića, Upravi odbor preduzeća, te načelnike Trebinja i Nevesinja.

Direktor SL IAT Bogdan Golić potvrdio je da je Draškovićevu odluku dobio 7. marta, navodeći da ne zna zašto je došlo do obrta situacije s obzirom na to da su prije nekoliko dana s Draškovićem dogovarani novi poslovni projekti.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE