• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hipo banka: Vijest o prodaji spekulacija

Vijesti o prodaji ispostave "Hipo alpe adrija banka" u Srbiji su spekulacije i u ovom trenutku ne postoje nikakve odluke, saopštila banka.

 Hipo banka: Vijest o prodaji spekulacija Izvor: MONDO

Vijesti o prodaji ispostave "Hipo alpe adrija banka" u Srbiji su spekulacije i u ovom trenutku ne postoje nikakve odluke, niti razmišljanja o prodaji, saopštila je danas ta banka.

Većinski vlasnik "Hipo grupacije" - "Bajern LB", je, u saradnji sa konsultantskom kućom "Boston konsalting grup" u fazi izrade projekta restrukturiranja, a ta činjenica je očigledno dovela do spekulacija u štampi, koje su dalje dovele do dezinformacija o prodaji članica "Hipo grupe", navedeno je u saopštenju.

"Hipo alpe adrija banka" u Beogradu u toku 2008. godine ostvarila je najbolji finansijski rezultat od kako postoji na tržištu Srbije, a poslovi u Srbiji odvijaju se u skladu sa očekivanjima kako same banke, tako i njenih cijenjenih klijenata, navela je ta banka.

Austrijski mediji objavili su danas da će austrijska banka "Hipo Alpe Adrija" morati da proda svoje ispostave na Balkanu, na zahtjev glavnog vlasnika, njemačke "Bajriše landesbank".

Šef banke "Hipo" Tilo Berlin dobio je nalog da proda sestrinska preduzeća u Italiji, Crnoj Gori i Srbiji, a "Bajriše landesbank" ovom mjerom želi da preuzme veću moć nad sestrinskim preduzećima, kao što je "Hipo" grupacija, naveli su ti mediji.

Prodaja sestrinskih firmi u Srbiji i Crnoj Gori naložena je zato što se njemačka banka "ne osjeća dobro" na Balkanu, prije svega zbog pretjeranih priča o gubicima austrijskih banaka na istoku Evrope, dodaje se u tim napisima.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE