• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministar: Federalni budžet pred krahom

Bevanda smatra da je budžet FBiH u velikoj krizi i da će doći do kraha ako Ministarstvo finansija ne dobije podršku za prevazilaženje krize.

 Ministar: Federalni budžet pred krahom Izvor: MONDO

Ministar finansija Federacije BiH Vjekoslav Bevanda izjavio je danas da je federalni budžet u velikoj krizi i da će doći do kraha ako Ministarstvo finansija ne dobije podršku u nastojanjima da kriza bude prevaziđena.

"Kriza će biti puno dublja nego što očekuju i najveći pesimisti", rekao je Bevanda u Mostaru nakon sjednice Vlade FBiH.

On je naveo da je u prva dva mjeseca ove godine prikupljeno 21 milion maraka manje nego u istom periodu prošle godine i da je rebalans budžeta neophodan.

Prema Bevandinim riječima, za izlazak iz krize potrebni su usvajanje reformskih zakona, kombinovanje štednje i ulaganja u podsticaje u poljoprivredi, turizmu, te malom i srednjem preduzetništvu.

''Jedno od rješenja za prevladavanje krize je sklapanje aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom i Svjetskom bankom. Prošle sedmice na sjednici Fiskalnog savjeta BiH zadužili smo Ministarstvo finansija i trezora BiH da počne konsultacije sa MMF-om'', rekao je Bevanda.

On je objasnio da je jedan od uslova MMF-a smanjenje javne potrošnje i restrukturisanje budžeta.

''Međutim, kako to ide u Federaciji i kako se neke odluke donose u Parlamentu, sve smo dalje od faktičke mogućnosti da sklopimo stend baj aranžman'', rekao je Bevanda.

On je dodao da Vlada FBiH ovih dana očekuje odgovor od šest komercijalnih banaka o mogućnosti zaduživanja u iznosu od 160 miliona maraka kojima bi bio pokriven prošlogodišnji deficit.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE