• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Parafiran sporazum između Libije i BiH

Parafiran Sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak i na imovinu između BiH i Libije.

 Parafiran sporazum između Libije i BiH Izvor: MONDO


Zamjenik ministra finansija i trezora BiH Fuad Kasumović i direktor Poreske uprave Libije Kalifa Farag Asur parafirali su Sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak i na imovinu između BiH i Libije.

Kasumović, koji je sporazum sa Asurom parafirao juče u Tripoliju, naglasio je da svjetska ekonomska kriza nije dotakla libijsku ekonomiju, već da je ona u snažnom rastu, te da BiH treba iskoristiti mogućnosti koje joj Libija pruža.

Ministarstvo finansija i trezora BiH je saopštilo da je ovo prvi usaglašeni i parafirani sporazum Libije i jedne zemlje u cijelom regionu, čime se otvara velika mogućnost privredne saradnje i davanje prednosti bosankohercegovačkim kompanijama u dobijanju poslova u Libiji.

Domaćini su tokom razgovora istakli da je Libija zemlja velikih ekonomskih i privrednih mogućnosti, u kojoj poslove, vrijedne oko milijardu dolara, trenutno izvodi više od 16 kompanija iz BiH, a zaposleno je blizu 2 000 građana BiH.

"S obzirom da je Libija u velikoj ekonomskoj ekspanziji za ovu 2009. godinu planirane su i dodatne investicije u vrijednosti oko tri milijarde dolara, što bi, po izračunima stručnjaka, otvorilo dodatnih 5.000 radnih mjesta", navodi se u saopštenju i dodaje da Libija, kao prijateljska zemlja BiH, obećava da prednost za dobijanje ovih poslova imaju bosanskohercegovačke kompanije.

S tim u vezi, a radi lakšeg dobijanja poslova i koordinacije između dvije zemlje, libijska strana je predložila da BiH što prije otvori predstavništvo Spoljnotrgovinske komore u Tripoliju.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE