• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH neće milijarde!

"Vlasti BiH potpuno su inertne kada je riječ o sredstvima koje su svjetske monetarne institucije namijenile za prevazilaženje krize."

 BiH neće milijarde! Izvor: MONDO

Država BiH neće dobiti ni centa od 24.5 milijardi evra koje su ugledne svjetske i evropske banke pripremile za ulaganje u zemlje jugoistočne Evrope, kako bi im pomogle da prevaziđu posljedice svjetske ekonomske krize, saznaje "Press RS".

Prema procjenama, čak dvije milijarde je trebalo da dođe u BiH, ali to se zbog nesposobne vlasti na državnom nivou neće desiti, potvrdio je Fuad Kasumović, zamjenik ministra finansija i trezora BiH, za "Press".

"Na računima BiH neće završiti ni jedan cent jer se vlast nimalo ne trudi da taj novac zasluži", rekao je Kasumović.

Prema njegovim riječima, najgore od svega je što niko i ne zna da te monetarne institucije traže razvojne programe, pa se zato uglavnom i ne konkuriše.

"BiH ima mnogo firmi koje bi mogle da dobiju ta sredstva i da budu od koristi ne samo vlasnicima, već i da doprinesu stabilizaciji ekonomskih prilika u državi. Nažalost, politika nas je rasturila, BiH u svijetu ima reputaciju džungle u kojoj vlada kriminal i korupcija, što je udaljilo sve strane investitore".

Sličnog mišljenja je i Damir Miljević, ekonomski analitičar, koji je podvukao da će zbog političara ova zemlja biti izbrisana sa većine spiskova svjetskih monetarnih institucija.

"Taj iznos nije zanemariv i tu ponudu bi trebalo ozbiljno razmotriti. Međutim, političari iz oba entiteta ne razmišljaju o mogućnostima izlaska iz recesije, koju itekako osjećaju građani", rekao je Miljević.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE