• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nezaštićeni potrošači u Srpskoj

Potrošači u RS nisu dovoljno zaštićeni, a njih 80 odsto nije upoznato sa svojim pravima, kažu iz resornog ministarstva.

 Nezaštićeni potrošači u Srpskoj Izvor: MONDO

Dovoljnu zaštitu potrošačima ne omogućava ni Zakon o zaštiti potrošača u BiH, kažu predstavnici ministarstvu trgovine i turizma RS i udruženja potrošača.

U nedjelju, na Svjetski dan potrošača, u funkciju je stavljena internet prezentacija Asocijacije potrošača, kako bi mogli što bolje da se informišu o zagarantovanim pravima.

Prvi Zakon o zaštiti potrošača u BiH stupio je na snagu 2002. Pomoćnik ministra za trgovinu u Vladi Srpske, Dušanka Tegeltija, kaže da Zakon nije u dovoljnoj mjeri zaštitio potrošače i da će Vlada Srpske naredne godine zaštitu potrošača zakonski regulisati na entitetskom nivou.

U Doboju obilježen Međunarodni dan potrošača

Mladi volonteri Udruženja potrošača "Toper" danas su trgovačkim organizacijama i građanima Doboja dijelili informativni materijal o njihovim zakonskim obavezama i pravima.

Povodom 15. marta - Međunarodnog dana potrošača, volonteri "Topera" izveli su akciju pod nazivom "Neka svaki dan bude dan potrošača".

"Cilj akcije je iformisanje potrošača o načinu postupanja kod kupovine proizvoda, te zakonskim pravima potrošača i obavezama trgovaca", izjavila je Srni predsjednik Udruženja potrošača "Toper" Snežana Šešlija.

Ona je navela da su u materijalima date osnovne informacije na koje potrošači treba da obrate pažnju kod kupovine proizvoda, posebno na istaknutu deklaraciju na jezicima naroda u BiH, te na cijenu i izdavanje računa, sa kojim se jedino može uložiti reklamacija o nedostatku kupljenog proizvoda.

"Dobojsko udruženja građana 'Toper' osnovalo je 25. oktobra 2007. godine, a Udruženje potrošača u ovom gradu sa istoimenim nazivom i jedino je takvo udruženje na dobojskoj regiji", podsjetila je Šešlija.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE