• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDS upozorava na socijalne nemire

Srpska demokratska stranka spremna da zajedno s Vladom RS radi na prevazilaženju krize.

 SDS upozorava na socijalne nemire Izvor: MONDO

Srpska demokratska stranka (SDS) pozivala je Vladu RS da hitno pokrene ciklus investicionih aktivnosti kako ne bi došlo do socijalnih nemira.

Opštine sa razvojnim budžetima imaju ozbiljnih problema sa njihovim punjenjem usljed izostanka zainteresovanosti investitora zbog opšte ekonomske krize, podsjeća SDS.

Ova stranka smatra da najavljeno plasiranje 200 miliona KM iz Investiciono-razvojne banke RS po odobrenim projektima nije dovoljno za pokretanje ozbiljnih investicionih ciklusa.

SDS ocjenjuje da je neophodno da se preko Investiciono-razvojne banke pokrenu kreditne linije za jedinice lokalne samouprave i liberalizuju propisi za klasično kreditno zaduženje opština, kako bi im se dala mogućnost da samostalno pokreću investicione projekte i izbjegla mogućnost, kako navode, šikaniranja "partijski nepodobnih opština".

U saoštenju se navodi da je izjava predsjednika Vlade RS Milorada Dodika da je republički budžet do sada izvršen sa 95 odsto u odnosu na plan i da je registrovana deflacija od 0,3 odsto dokaz da je Vlada "nije sposobna da se na odgovoran način suoči sa narastajućom krizom".

"Deflacija od 0,3 odsto nije pokazatelj boljitka nego, nažalost, produkt ozbiljne ekonomske krize, jer pad cijena u ovom slučaju posljedica je pada kupovne moći stanovništva", kaže se u saopštenju.

Stranka naglašava da je spremna da zajedno sa Vladom RS radi na prevazilaženju krize, upozoravajući da siromaštvo u koje tone običan narod nije pitanje za ubiranje političkih poena, već problem na kojem sve snage društva treba da rade zajedno.

SDS je pozvao Vladu RS da dobronamjerno shvati ove sugestije i uhvati se u koštac sa problemima.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE