• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija uvodi porez za bogatije građane?

Dijana Dragutinović izjavila je da postoji mogućnost da se uvede privremeni porez za bogatije građane ili da im se poveća porez na prihode.

 Srbija uvodi porez za bogatije građane? Izvor: MONDO

Ministarka finasija Srbije Dijana Dragutinović izjavila je da postoji mogućnost da se uvede privremeni porez za bogatije građane ili da im se poveća porez na prihode.

"Postoji ideja da se uvede privremeni porez, takozvani 'solidarni porez' za bogatije stanovništvo koji bi omogućio da oni koji ostanu bez posla ili imaju drugih finansijskih problema mogu da pokruju troškove", kazala je ona novinarima na okrugom stolu Ekonomista.

Dragutinovićeva je dodala da je druga ideja koja bi omogućila da siromašni ne snose teret ekonomske krize - reforma poreza na dohodak.

Time bi se, kako je navela, uvele dvije poreske stope za različite kategorije građana.

Dragutinovićeva je istakla da bi se dodatni porez za bogatije stanovništvo primjenjivao tokom 2009. godine.

Ministarka je kazala da se za sada ne razmišlja o uvođenju poreza na luksuz, ali da nije isključeno da se promijeni porez na imovinu.

Ona je naglasila da su budžestski prihodi Srbije u ovoj godini nominalno jednaki prihodima iz istog perioda 2008, a da se računalo na povećanje od pet odsto, dok su rahodi veći za 100 milijardi dinara.

U pregovorima sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) još se usklađuju projekcije rasta bruto domaćeg proizvoda (BDP) za ovu godinu i da će nakon toga početi pravi pregovori o aranžmanu.

Srbije je u ponedjeljak počela pregovore sa MMF-om o novom stend-baj aranžmanu koji bi zamijenio postojeći aranžman iz predostrožnosti u iznosu od 402,5 miliona evra.

Prema navodima ministra ekonomije Srbije Mlađana Dinkića, MMF nudi Srbiji aranžman od tri milijarde evra za 2009. i 2010. godinu

(MONDO/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE