• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zoran Tegeltija novi direktor UIO?

Republika Srpska očekuje da će Zoran Tegeltija, načelnik opštine Mrkonjić-Grad, biti novi direktora Uprave za indirektno oporezivanje.

 Zoran Tegeltija novi direktor UIO? Izvor: MONDO

"Na to mjesto sada treba da dođe Srbin iz RS", rekao je entitetski premijer Milorad Dodik.

On je dodao da je Tegeltija "izbor RS-a" na funkciju prvog čovjeka UIOBiH, iako su svjesni da će se, ukoliko se potvrdi njegovo imenovanje, morati se održati ponovni izbori za načelnika Opštine Mrkonjić-Grad.

Za Dodika je "sasvim normalno" da u organima BiH postoji rotacija, te da sada mjesto direktora UIOBiH pripada Srbinu, jer je Bošnjak do sada obavljao tu funkciju.

Tegeltija je, tvrdi Dodik, jedan od "vrhunskih stručnjaka“ koji može da dođe na mjesto direktora UIOBiH, a te reference su ono na čemu insistiraju stranci. Dodik je iznio i stav da je u UIOBiH do sada „bilo mnogo propusta“.

Novinare je pozvao da se pozabave činjenicom da je isplaćivan povrat PDV-a firmama koje uopšte nisu isporučile svoju robu, već je i dalje u njihovim magacinima.

"A njima je vršen povrat PDV-a što govori o sprezi koja tamo postoji. Mi želimo da unaprijedimo rad UIO i dolazak Tegeltije na njeno čelo je za nas važna stvar“, rekao je premijer.

Naveo je da  će, ukoliko do toga dođe, u Mrkonjić-Gradu u skladu sa zakonskim rješenjima biti održani ponovni izbori za načelnika i, tvrdi, SNSD će "ponovo pobijediti“.

(Fena)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE