• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SOS trgovine i u BiH

Nakon Slovenije i u BiH pokrenuta inicijativa za otvaranje trgovina namijenjenih socijalno najugroženijim kategorijama stanovništva.

 SOS trgovine i u BiH Izvor: MONDO

Vlada Federacije BiH prihvatila je inicijativu o otvaranju ptrgovina  za siromašne, koju je predložio federalni ministar trgovine Desnica Radivojević, a prve takve trgovine trebalo bi da prorade do ljeta.

Ministarstva trgovine i rada i socijalne politike u obavezi su da pripreme program realizacije i računa se da bi taj posao mogao biti završen do maja.

U planu je da prve trgovine budu otvorene u Sarajevu, Tuzli i Mostaru.

"Otvorićemo humanitarni telefon putem kojeg bi gradjani poklanjali novac u tu svrhu. Pozvaćemo kompanije koje proizvode ili distribuiraju prehrambene proizvode da poklanjaju namirnice kojima je rok trajanja pri isteku ili da im snize cijenu za 30 do 50 odsto, a planirana je i prodaja robe oduzete na carinama", izjavio je Radivojević.

Namjera je da te prodavnice budu neprofitne, a sistem trgovina biće preuzet po uzoru na slovenačke, gdje će korisnici kupovati namirnice uz pomoć kartice, koje će najprije odobriti federalno ministarstvo rada i socijalne politike u saradnji s opštinskim organima.

(Beta/ MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE