• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Svislajon" zamrzava raskid ugovora sa Vladom

Većinski vlasnik ''Svislajon industrije alata Trebinje'' najavio da će zamrznuti incijativu o raskidu kupoprodajnog ugovora do dogovora sa Vladom RS.

 "Svislajon" zamrzava raskid ugovora sa Vladom Izvor: MONDO

"Ne mogu da prejudiciram da li će se ti razgovori završiti pozitivno ili negativno, ali se nadam da će biti sluha i da ima energije za razvoj i prosperitet Industrije alata", rekao je Rodoljub Drašković na sastanku sa predstavnicima sindikata u Trebinju.

"Naš cilj je da se Industrija alata dobro organizuje i obezbijedi visoki kvalitet proizvodnje koji će naći svoje mjesto na tržištu", rekao je Drašković.

On je napomenuo da je politika imala velikog udjela u Industriji alata Trebinje, ali da je bila vođena i loša kadrovska politika, jer je vrlo teško naći stručne ljude koji će voditi ovakvo preduzeće.

Drašković je pozvao sve kvalifikovane kadrove da se jave, ukoliko smatraju da mogu da pozitivno vode ovu firmu.

Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik rekao je da očekuje od sindikata i vlasnika preduzeća Industrije alata Trebinje "Svislajon", zajedno sa nekim vladinim institucijama, da se uključi u dugoročno osmišljavanje budućeg rada preduzeća.

"Činjenica je da i za ovo preduzeće postoji problem tržišta, koji je značajno ugrožen, jer je riječ o zapadnom tržištu. Zato sigurno ima smisla da se prihvati ono što je vlasnik preduzeća predložio, a to je da se alternativnim poslovima nadomjeste radna mjesta, što ćemo podržati", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je napomenuo da je riječ o privatnoj kompaniji, za čije poslovanje su odgovorni vlasnici i sindikat, ali da, nažalost, ima naznaka da u čitavoj krizi stvorenoj u firmi, ima upliva i politike.

"Ako neko misli da opstrukcijom poslovnih planova može doprinijeti zaposlenosti, neka snosi odgovornost, a mi ćemo jasno reći ko to nije htio", poručio je Dodik.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Saveza sindikata RS Ranka Mišić i predsjednik Sindikata metalske industrije i rudarstva RS Stane Peulić koji su zaključili da je neophodno da se dođe do zajedničkog rješenja kako bi 1 192 radnika Industrije alata ostali na poslu, te da bi se očuvala kompanija.

Sastanak je organizovan na inicijativu Saveza sindikata RS, a prisustvovali su i načelnici opština Trebinje i Nevesinje Dobrosav Ćuk i Branislav Niković.

Drašković je ranije najavio je da će pokrenuti inicijativu pred Vladom RS za sporazumni raskid ugovora o privatizaciji državnog kapitala u preduzećima poslovnog sistema firme putem tendera i zatražio od SL IAT-a da koncernu "Svislajon Takovo" vrati uloženih 17.136.000 KM.(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE