• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Produžen rok za fiskalizaciju

Rok za fiskalizaciju za treću grupu poreskih obveznika u Republici Srpskoj (RS) produžen je do 30. juna.

 Produžen rok za fiskalizaciju Izvor: MONDO

"Produžen je jer na tržištu nema prototipova fiskalnih kasa za tu grupu", rekao je vršilac dužnosti direktora Poreske uprave RS Mile Banika.

On je na konferenciji za novinare potvrdio da su do sada poreski obveznici podnijeli 32 000 zahtjeva za fiskalizaciju, od kojih je riješeno 31 300.

Prema njegovim riječima, 9 416 poreskih obveznika iz prve i druge grupe još nije fiskalizovano, a riječ je o kategorijama koje su očekivali ishod rasprave u Narodnoj skupštini RS o oslobađanju od fiskalizacije. Banika je dodao da su do sada obavljene 2 483 kontrole pri čemu je izdato 799 prekršajnih naloga i izrečene novčane kazne od 556.732 KM.

"Za mart smo poslali ukupno 946 obavještenja o kontroli, od kojih se 156 odnosi na redovne kontrole, a 790 na fiskalizaciju prve i druge grupe poreskih obevznika", rekao je Banika i pozvao poreske obveznike prve i druge grupe koji se nisu fiskalizovali da to učine.

On je pozvao građane da prilikom kupovine obavezno traže svoj fiskalni račun, ističući da je u zajedničkoj kontroli sa Republičkom tržišnom inspekcijom i opštinskim tržišnim inspekcijama obavljeno oko 2.000 kontrola izdavanja fiskalnih računa.

Banika je istakao da je sistem prikupljanja podataka kroz fiskalizacije dao očekivane rezultate , da je zabilježen broj PDV obveznika, te da je od početka procesa fiskalizacije do kraja februara na području RS evidentirano 635 novih PDV obveznika i 412 potencijalnih PDV poreskih obveznika.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE