• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cepter kupio Institut iz Igala

Švajcarska kompanija HASS potpisala je sa Vladom Crne Gore ugovor o kupovini 56,4 odsto akcija Instituta "Dr Simo Milošević" iz Igala

 Cepter kupio Institut iz Igala Izvor: MONDO

Ugovorom je predviđeno da švajcarska kompanija u vlasništvu srpskog biznismena Filipa Ceptera u naredne četiri godine investira u Institut 150 miliona evra, rečeno je na konferenciji za novinare nakon potpisivanje ugovora.

Kupac se obavezao da kupoprodoajnu cenu za zdravstveno-medicinski centar iz Igala uplati u roku od 15 radnih dana. Ukoliko novac ne bude uplaćen u tom periodu prodavac ima pravo da raskine ugovor, naveli su na konferenciji.

Direktor crnogorske Agencije za prestrukturiranje privrede i strana ulaganja Branko Vujović kazao je da je investicionim programom predviđeno proširenje kapaciteta i podizanje kvaliteta Institita na nivo od četiri i pet zvezdica.

Namera Vlade Crne Gore je da se sačuva osnovna zdravstvena djelatnost centra, kazao je on.

Vujović je naveo da se kupac obavezao da u naredne tri godine ostane na snazi Pojedinačni kolektivni ugovor, da u tom periodu ne otpušta radnike, da zadrži prosjek zarada u zdravstvu i da ulaže u obrazovanje i prekvalifikaciju radnika.

Ovlašćeni predstavnik kompanije HASS (Houm art and sales services) Zoran Stanojević je kazao da za tu kompaniju Institut "nije obična investicija , jer je zdravstveni centar brend Crne Gore poznat u Evropi.

Stanojević je precizirao da je Cepterova kompanija investitor i kupac i da će novac za kupovinu Instituta uplatiti u predviđenom roku.

Na pitanje o pominjanju srpskog biznismena Miodraga Kostića u pregovorima o prodaji Instituta, on je naveo da su Cepter i Kostić "prijatelji i poslovni partneri".

Stanojević nije mogao da navede da li će i na koji nači srpski biznismen Miodrag Kostić ubuduće "uticati na posao", jer će to "zavisiti od budućih dogovora, ako ih bude bilo".

Državni fondovi su navli da će novcem od privatizacije finansirati projekte stimulisanja zapošljavanja, razvoj malog i srednjeg biznisa, infrastrukturne programe, kao i programe za opremanje javnih zdravstvenih ustanova.

Zdravstveni centar u Igalu poseduje dva solitera kapacietta od 650 kreveta i dječije odjeljenje sa 160 kreveta, koje se nalazi u posebnoj zgradi.

U sklopu zdravstvenog kompleksa je i objekat površine od oko 50.000 kvadratnih metara sa 405 soba i apartmana, sadržaja za banjsko liječenje i sporstke aktivnosti, restorana i kongresnih sala.

U vlasništvu Instituta je i vila Galeb sa 22 sobe, bazenima i salom za konferencije, koja je sagrađena 1979. godine za potrebe predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE