• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova kreditna linija IRB RS

Vlada Republike Srpske (RS) usvojila je nova pravila plasmana sredstava po kreditnim linijama Investiciono-razvojne banke (IRB) RS.

 Nova kreditna linija IRB RS Izvor: MONDO

Novim pravilima plasmana po kreditnim linijama IRB RS je implementirala dio mjera Vlade RS na ublažavanju negativnih efekata svjetske ekonomske krize u dijelu koji se odnosi na povećanje likvidnosti privrede, podsticanje rasta i povećanje zaposlenosti.

"Ovim pravilima je uvedena nova kreditna linija za otkup potraživanja i poboljšani uslovi po postojećim kreditnim linijama, posebno za privredu", izjavila je Srni šef Biroa za odnose sa javnošću Vlade RS Vera Sajić.

S tim u vezi, uvedena je mogućnost refinansiranja postojećih zaduženja, povećan raspoloživi iznos za obrtna sredstva do 2.000.000 KM, smanjene kamatne stope, produžen period otplate, te povećan iznos sredstava za poljoprivredu na 5.000 KM.

"Posebne pogodnosti po pitanju korišćenja kreditnih sredstava predviđene su za početne poslovne aktivnosti, poljoprivredu i privredne grane koje su potencijalno ugrožene ekonomskom krizom, a očekuju se pozitivni efekti na održavanje i povećanje zaposlenosti i privrednog rasta i razvoja u RS", istakla je Sajićeva.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE