• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

„Delta-Zekstra” nije kupila "Bosku"

Konzorcijum „Delta-Zekstra” nije u četvrtak uplatio novac za kupovinu robne kuće "Boska", čime je probijen i dodatni rok Vlade RS.

 „Delta-Zekstra” nije kupila "Bosku" Izvor: MONDO

Branka Gostić, predsjednik Sindikata "Boske", kazala je da su protekla dva dana očekivali potvrdu uplate, ali da do toga još nije došlo, zbog čega jedini spas vide u ličnom angažmanu premijera RS.

"Uplatu novca i dolazak novog vlasnika čekamo k'o ozebli sunca. Radnici su u veoma lošoj situaciji, duguju nam više od 20 plata i još se jedino uzdamo u Dodika da će riješiti ovaj problem", kazala je ona.

Premijer RS Milorad Dodik rekao je da nema informacija da "Zekstra" odustaje od kupovine "Boske".

"Ukoliko uplata stigne, dobro došla, ukoliko ne, Vlada će vidjeti na koji način će to pitanje dalje tretirati", rekao je Dodik ocjenjujući da je do zastoja došlo zbog "ukupnih dešavanja koja su aposlutno svima jasna".

Ugovor o privatizaciji "Boske" potpisan je u oktobru prošle godine. Pored uplate cijene, "Zekstra" i "Delta Real Estate" su se obavezali da će u tu trgovačku kuću uložiti tri miliona evra i zadržati svih 254 radnika.

Agonija 237 zaposlenih u banjalučkoj robnoj kući „Boska” traje već pet godina - platu nisu primili od aprila prošle godine, topli obrok već osam mjeseci, naknadu za prevoz od kraja 2006, a osiguranje nije uplaćeno od 2005.

Nekadašnja „Boska” bila je najsnabdjevenija robna kuća u regionu, a police i odeljenja su sada potpuno prazni. Dobavljači su nedavno povukli svoju robu iz prodaje, tako da samo u prizemlju ima 16 trgovaca koji dolaze na posao, iako više nemaju odjeljenja na kojima su nekada radili.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE