• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potpisivanje ugovora o"Južnom toku" krajem aprila

Potpisivanje ugovora o realizaciji projekta gasovoda "Južni tok" biće obavljeno u bugarskom gradu Plovdivu krajem aprila.

 Potpisivanje ugovora o"Južnom toku" krajem aprila Izvor: MONDO

Ugovor će biti potpisan u prisustvu šefova država svih zemalja kroz koje prolazi taj gasovog, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije.

Na današnjem sastanku ministra rudarstva i energetike Petra Škundrića i zamjenika generalnog direktora "Gasproma" Aleksandra Medvedeva rečeno je da će tada biti predstavljena konačna trasa gasovoda "Južnog toka".

Tada će biti objelodanjeno povećanje kapaciteta gasovoda koji je prvobitno planiran na oko 30 milijardi kubnih metara gasa godišnje, zbog sve većih potreba Evropljana za tim energentom.

Škundrić i Medvedev su se dogovorili da će u narednom periodu biti intezivirani razgovori o zajedničkom završetku skladišta gasa u Banatskom Dvoru.Kako je navedeno, stručnjaci "Gasproma" pripremaju studiju o tom projektu koja treba da bude gotova do kraja aprila, do kada će i biti poznato kako će projekat skladišta Banatski dvor biti realizovan.

Ruska strana je još jednom potvrdila posvećenost realizaciji projekta "Južni tok" koji bi trebao da obezbijedi dugoročno i stabilno snabdijevanja Srbije i regiona prirodnim gasom.

Delegacija "Gasproma“ je i istakla da će nastaviti modernizaciju Naftne industrije Srbije(NIS) koja bi trebalo da postane lider u naftnom sektoru jugoistočne Evrope.

Obe strane su izrazile zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i u potpunosti su posvećene što skorijoj realizaciji svih planiranih projekata.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE