• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Norveška nudi 4,5 milijardi dolara MMF-u

Norveška je spremna da ponudi 4,56 milijardi dolara MMF-u kako bi mu omogućila da u većoj mjeri pomogne zemljama pogođenim ekonomskom krizom.

 Norveška nudi 4,5 milijardi dolara MMF-u Izvor: MONDO

"U ovako dubokoj krizi, važno je MMF-u osigurati čvrst kapacitet za davanje zajmova. Prirodno je da Norveška, koja ima značajne međunarodne rezerve, doprinese okončanju krize", saopštila je norveška ministarka finansija, Kristin Halvorsen.

Norveška, bogata naftom, za razliku od ostalih zapadnih zemalja koje se bave spasavanjem banaka i nude fiskalne stimuluse za saniranje dugova, sa krizom se uhvatila u koštac tako što je zaronila u svoje rezerve nafte i gasa, čija vrijednost se procjenjuje na više od 300 milijardi dolara.

Halvorsenova je navela da je kriza otkrila nedostatke u rukovođenju i propisima finansijskog sistema, kao i slabosti finansijskih institucija.

"Imajući u vidu njegovu veliku stručnost, političku podršku i nadgledanje zemalja članica, sasvim je odgovarajuće da MMF ima značajniju ulogu u nadgledanju finansijskog tržišta", dodala je norveška ministarka.

(Beta/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE