• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDS protiv povećanja akciza na gorivo

SDS se protivi povećanju akciza na gorivo jer smatra da je to novi udar na sve lošiji standard stanovništva i novi namet preopterećenoj privredi.

 SDS protiv povećanja akciza na gorivo Izvor: MONDO

Srpska demokratska stranka (SDS) protiv je povećanja akciza na gorivo, jer smatra da je to novi udar na sve lošiji standard stanovništva i novi namet preopterećenoj privredi, rekao je Srni zamjenik predsjednika SDS-a Predrag Kovač.

"Povećanje akciza na gorivo dovešće do dodatnog poskupljenja roba i usluga i otežati položaj privrede. Da bi preživjela ovu ekonomsku krizu, privredu je potrebno rasteretiti i podstaći je stimulativnim sredstvima. Razne komisije i agencije na nivou BiH, koje troše stotine miliona, poješće ovu zemlju i treba gledati kako da se tamo skreše javna potrošnja i da se ta sredstva preusmjere u privredu", smatra Kovač.

Prema njegovom mišljenju, "recept" za prevazilaženje krize je jednostavan.

"Potrebno je rasteretiri privredu, stimulisati proizvodnju i zapošljavanje, i podstaći izgradnju stanova, jer građevinarstvo za sobom vuče čitavu privredu, te pokrenuti investicione cikluse za ekonomski opravdane i isplative javne radove", rekao je Kovač.
On je rekao da sredstva od privatizacije treba uložiti u privredu.

"Recimo izgradnju Buk Bijele i hidrocentrala na Drini, i onda od izvoza struje može da živi čitava RS. Kad to dobijemo onda će nam prihodi od privrede napraviti i putiće i mostiće. Ne možemo sa 10 miliona KM za podsticaj izvozu uticati na deficit od 2,2 milijarde KM i sačuvati privredu", tvrdi Kovač.

On je dodao da se SDS zalaže za "vraćanje šuma opštinama".

"Kroz projekat Šume na opštine bilo bi otvoreno 70.000 radnih mjesta. Uz naše rijeke i šume samo nam treba znanje i volja da ih pametno iskoristimo", naglasio je Kovač.

On je objasnio da su uzroci ekonomske krize u SAD i u Republici Srpskoj, odnosno BiH različiti i da su samim tim i rješenja krize razlikuju.

"U SAD je uzrok velika proizvodnja i mala potrošnja, a kod nas obrnuto - mala proizvodnja i prevelika potrošnja. Zbog toga mi, kao i ostale nerazvijene zemlje, ne smijemo gurati sredstva u povećanje potrošnje, jer ćemo potonuti, nego u podsticaj proizvodnje", zaključio je Kovač.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE