• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raste industrijska proizvodnja u RS

U Republici Srpskoj bilježi se rast industrijske proizvodnje veći od sedam odsto, izjavio predsjednik Vlade RS Milorad Dodik.

 Raste industrijska proizvodnja u RS Izvor: MONDO

Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da RS bilježi rast industrijske proizvodnje veći od sedam odsto, zahvaljujući rafinerijama nafte i ulja, Elektroprivredi RS i još nekoliko važnih preduzeća.

"Samo Elektroprivreda RS je do danas prebacila plan proizvodnje za 20 odsto što govori da RS u osnovnim elementima zadržava trendove koji su krizni u drugim zemljama zahvaćenim recesijom", rekao je Dodik u utorak naveče novinarima u Banjaluci.

On je podsjetio da je Rafinerija ulja Modriča do sada svoj proizvodni program zasnivala na uvozu baznih ulja, ističući da više neće morati uvoziti, jer će ih nabavljati u Rafineriji nafte u Brodu.

"To je bio san i Rafinerije i naftaša još prije rata a sada smo to uspjeli da postignemo što pokazuje da smo napravili dobar aranžman sa Rafinerijom u Brodu", rekao je Dodik dodajući da taj dogovor, za koji se govorilo da je kriminalan posao i prevara, više niko ne osporava.

On je dodao da je Rafinerija Brod modernizovana i da sada radi sa povećanom proizvodnjom, najavljujući da će se ove i u narednoj godini u nju uložiti još po 125 miliona evra, kako bi proizvodnja dostigla željeni nivo od četiri miliona tona.

Premijer Dodik je istakao da Vlada ima dovoljno novca da isplati zemljište kojim će proći autoput od Banjaluke do Doboja.

"Ljudima treba da se obezbijede naknade za zemljište i to ćemo učiniti. Novca za to ima
dovoljno", rekao je Dodik.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE