• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rafinerija Modriča dobila nove pogone

Rafinerija ulja Modriča od četvrtka je bogatija za dva nova pogona u kojim će se proizvoditi hidro krekovana bazna ulja i parafin.

 Rafinerija Modriča dobila nove pogone Izvor: MONDO

Svečano puštanje u rad novih pogona obavili su predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik, članovi rukovodstva ruske kompanije "Zarubrežnjeft" i direktor Rafinerije ulja Pero Dugić.

Premijer Dodik je rekao da puštanje u rad ovih pogona predstavlja veliku radnu pobjedu, naročito u vrijeme svjetske ekonomske krize koja uzima danak i na ovim prostorima

"Ovo se nije moglo uraditi bez strpljenja radnika Rafinerije nafte u Brodu i Rafinerije ulja u Modriči, te bez dobrog upravljanja ovim kompanijama i bez naših prijatelja iz `Zarubrežnjefta` i mojih saradnika u Vladi RS", istakao je Dodik.

On je dodao da je Rafinerija ulja na ovaj način osposobljena da pet puta poveća proizvodnju, da smanji uvoz i poveća izvoz, kao i zaposlenost radnika u ovom kolektivu.

Dodik je rekao da je pored 500 radnika, u Rafineriji ulja posao dobilo još 50 radnika.

"Nastavićemo da radimo kako bi Rafinerija nafte u Brodu u što kraćem roku dostigla proizvodnju od četiri miliona tona sirove nafte na godišnjem nivou", najavio je premijer Dodik.

Generalni direkor ruske kompanije "Zarubežnjeft" Nikola Brunič ocijenio je da puštanje u rad dva nova pogona u Rafineriji ulja Modriča znači početak novog, boljeg perioda za ovo preduzeće.

Brunič očekuje da će zahvaljujući radu novih pogona fabrika ostvariti veću dobit i radincima obezbijediti veće plate.

On je radnicima Rafinerije ulja čestitao uspješan završetak remonta pogona za proizvodnju hidrokrekovanih baznih ulja i pogona za proizvodnju parafina.

Brunič je rekao da su radovi u Rafineriji ulja Modriča završeni na vrijeme, ističući da će ovaj kolektiv vrlo brzo raditi sa projektovanim kapacitetima.

Svečanom puštanju u rad dvije nove linije u Rafineriji ulja Modriča prisustvovali su predsjednik RS Rajko Kuzmanović, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Milorad Živković, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić, ministri u Vladi RS i poslanici u Narodnoj Skupštini RS, predsjednik Privredne komore RS Borko Đurić, načelnik opštine Modriča Mladen Krekić, kao i sin i supruga bivšeg predsjednika RS Milana Jelića, Petar i Milica.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE