• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministar poslodavcima: Ne otpuštajte radnike!

Novi ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Rade Ristović uputio apel poslodavcima da čuvaju svoje radnike.

 Ministar poslodavcima: Ne otpuštajte radnike! Izvor: MONDO

Ministar je apelovao na poslodavce da ulože maksimum truda da bi sačuvali radna mjesta i da ne otpuštaju radnike, navodeći da će Vlada RS učiniti sve da im olakša trenutnu situaciju u godini recesije.

Ristović je za banjalučke "Nezavisne novine" potvrdio da isplata invalidnina i penzija neće biti dovedena u pitanje, kao i da boračke kategorije ne treba da brinu za primanja, te da neće doći do obustave programa stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

On je istakao da će sve obaveze prema Fondu penzijsko-invalidskog osiguranja biti uredno servisirane i izrazio uvjerenje da će zajedno sa Fondom biti obezbijeđena redovna isplata penzija u ovoj godini.

Ristović je podsjetio da je putem socijalnog programa za radnike koji ostaju bez posla do sada zbrinuto 34 000 ljudi i utrošeno 104 miliona KM, dok je u ovoj godini planirano 17,2 miliona, što je dovoljno da se održi postignuta dinamika rješavanja zahtjeva.

On je naglasio da su na evidenciji Zavoda za zapošljavanje RS 28. februara bila 136 624 lica, što je za 1,1 odsto manje nego u istom periodu prošle godine, što pokazuje da se posljedice ekonomske krize nisu odrazile na RS, izrazivši uvjerenje da neće doći do masovnog otpuštanja radnika.

Ristović je istakao da u ovoj godini predstoji nastavak stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, navodeći da će o dinamici nastavka ovog programa biti riječi na jednoj od narednih sjednica Vlade.

Novi ministar rada i boračko-invalidske zaštite rekao je da će učiniti sve da se maksimalno uključi i doprinese da Ministarstvo i Vlada nastave sa dobrom politikom u svim segmentima.

On je naveo da će u aprilu biti izmirena obaveza prema Zavodu za zapošljavanje koji će srestva prebaciti poslodavcima za pripravnike zaposlene putem programa koji finansira Vlada RS, a koji nisu dobili dio sredstava.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE