• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samers: Oporavak američke privrede biće dug

Direktor Nacionalnog ekonomskog savjeta Bijele kuće izjavio je da su se u SAD pojavili znaci ekonomskog oporavka, ali da će to biti dug proces.

 Samers: Oporavak američke privrede biće dug Izvor: MONDO

Lari Samers je u informativnoj emisiji televizijske mreže NBC "Susret sa štampom" rekao da je američka ekonomija još uvijek suočena sa krupnim rizicima, prenio je Glas Amerike.

On je, ipak, primijetio da su prije nekoliko mjeseci svi ekonomski pokazatelji bili negativni, dok su najnoviji statistički podaci mješoviti.

Kao mnoge druge zemlje svijeta, SAD su u recesiji, a visoka stopa nezaposlenosti dovodi do toga da mnoge porodice više ne mogu da otplaćuju kredite za kuće i stanove ili da plaćaju zdravstveno osiguranje.

Zdravlje američke ekonomije tijesno je povezano sa najvećim bankama u zemlji, od kojih se mnoge nalaze na ivici bankrotstva zbog odobravanja kredita klijentima koji više ne mogu da ih otplaćuju.

U međuvremenu, šef osoblja Bele kuće Ram Emanuel rekao je u intervjuu TV mreži Ej-Bi-Si (ABC) da ne misli da će Obamina administracija morati da privremeno preuzme upravljanje nad nekima od tih banaka, prenosi Glas Amerike.

On je dodao da nacionalizacija banaka nije dobra politika i da to nije cilj sadašnje administracije.

Emanuel je rekao da, ako federalne inspekcije pokažu da je nekim bankama potrebna pomoć, vlada ima sredstva da osigura da one postanu likvidne i ekonomski stabilne.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE