• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bolji dani za "Bosku"?

Vlada RS trebalo bi u četvrtak, 23. aprila, da konačno definiše naredne korake u vezi s Robnom kućom "Boska" u Banjaluci.

 Bolji dani za "Bosku"? Izvor: MONDO

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske (RS) Predrag Gluhaković rekao je da će Vlada u slučaju "Boske" postupiti poštujući Zakon o privatizaciji državnih preduzeća i banaka u RS i u skladu sa ugovorom, a na sjednici u četvrtak konačno će biti određeni dalji odnosi između RS s jedne strane kao prodavca državnih akcija i konzorcijuma "Delta-Zekstra" iz Srbije kao kupca državnih akcija.

On je rekao da je u utorak razmatran status zaposlenih radnika "Boske", navodeći da je do detalja razrađen protokol koji je Vlada RS ponudila Sindikatu "Boske", te da će u četvrtak na sjednici Vlade biti konačno definisano ko i šta treba dalje da čini u vezi s ovom robnom kućom.

Navodeći da Vlada kao ozbiljna institucija ne želi da se bavi novinarskim spekulacijama, Gluhaković je demantovao pisanje beogradske "Politike" da Vlada RS ima obavezu da isprazni lokale u prizemlju "Boske", navodeći da to ne piše nigdje u ugovoru.

"Vlada RS se samo obavezala da će u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima u RS omogućiti potencijalom kupcu akcija da pribavi određene građevinske saglasnosti u vezi sa adaptacijom objekta, restauracijom itd, a nigdje ne stoji da Vlada uzima na sebe obavezu da riješi imovinsko-pravni status vlasnika objekata u prizemlju `Boske`", naglasio je Gluhaković.

List "Politika" piše u utorak da je vlasnik "Delte" Miroslav Mišković (zajedno s firmom "Zekstra") platio tri miliona evra za "Bosku" i prenosi tvrdnje izvora unutar kompanije da će "Delta" zaista odustati od "Boske", ali ne zbog krize u poslovanju, već ako Vlada RS ne ispuni obavezu iz ugovora da isprazni 15 lokala u prizemlju te robne kuće.

Bez prizemlja nema ulaganja i ako Vlada RS ne omogući "Delti da uđe u cijelu robnu kuću "Boska", "Delta" neće ući u investiciju - Miškovićeva je poruka premijeru Srpske Miloradu Dodiku, piše list.

Konzorcijum "Delta-Zekstra" saopštio je krajem marta da nije u mogućnosti da realizuje poslovne planove za Robnu kuću "Boska" u Banjaluci sve dok ne bude postignut dogovor o otkupu najatraktivnijih poslovnih prostora i da očekuje da Vlada RS doprinese prevazilaženju ovog problema.

Ovaj konzorcijum je u oktobru prošle godine potpisao sa Vladom RS ugovor o kupovini 58 odsto državnog kapitala "Boske" za tri miliona evra.

Robna kuća "Boska" u Banjaluci ima 237 radnika.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE