• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Delta-Zekstra" traži dodatni rok za "Bosku"

Predstavnici konzorcijuma "Delta-Zekstra" predložili su Vladi RS da im za 90 dana prolongira rok za kupovinu Robne kuće "Boska"

 "Delta-Zekstra" traži dodatni rok za "Bosku" Izvor: MONDO

Vlasnik "Zekstre" Dragan Đurić je za "Glas Srpske" u četvrtak poslije sastanka u Vladi RS, rekao da su tražili od Vlade rješenja za prevazilaženje problema u vezi privatizacije banjalučke robne kuće "Boska.

"Računamo da ćemo u tom periodu riješiti imovinsko-pravne probleme u `Boski`, jer konzorcijum želi da investira samo ako raspolaže kompletnom robnom kućom", rekao je Đurić.

Đurić je dodao da konzorcijum "Delta-Zekstra" ostaje pri obećanjima koja su dali radnicima "Boske" da će na poslu zadržati svih 237 radnika, kao i da će uložiti novac u rekonstrukciju robne kuće, čim se riješe sva pitanja koja su bila sporna.

Predsjednik Vlade RS Milorad Dodik rekao je da predstavnici konzorcijuma "Delta-Zekstra" ne odustaju od kupovine Robne kuće ''Boska'' u Banjaluci i da osnovni problem u realizaciji kupoprodajnog ugovora potpisanog s kupcima iz Beograda predstavljaju ranije prodati dijelovi suterena robne kuće, koji ugrožavaju funkcionalnost "Boske".

Rješavanje problema u vezi sa spornim poslovnim prostorima po kupoprodajnom ugovoru na sebe je preuzeo konzorcijum "Delta-Zekstra". Beograđani se, međutim, nisu mogli dogovoriti s vlasnicima tih objekata o njihovom otkupu, zbog čega ni nakon isteka nekoliko rokova nisu uplatili tri miliona evra za većinski paket državnih akcija "Boske". Nakon toga pojavile su se brojne spekulacije da je srbijanski kupac odustao od privatizacije "Boske".

"Konzorcijum je nepravedno optuživan u vezi sa spremnošću da uđe u ovaj poslovni aranžman, jer bi malo ko u postojećim ekonomskim okolnostima ušao u ovakav aranžman", rekao je Dodik.

Zbog prodaje pomenutih poslovnih prostora 2004. i 2005. godine u banjalučkom Okružnom sudu vodi se krivični postupak protiv bivšeg direktora "Boske" Vladislava Babića, nekadašnjeg ministra trgovine RS Borisa Gašpara i njegovog tadašnjeg pomoćnika Brace Vrančića.

Ministar trgovine i turizma RS Predrag Gluhaković, koji je prisustvovao sastanku u četvrtak, rekao je da je ovo ministarstvo prije dva dana održalo sastanak sa radnicima i rukovodstvom robne kuće "Boska" i da će u naredne tri sedmice pokušati obezbijediti oko 450.000 maraka, koliko je potrebno da se radnicima isplate po tri plate.

Konzorcijum "Delta-Zekstra" potpisao je u oktobru prošle godine ugovor sa Vladom RS o kupovini 58 odsto državnog kapitala "Boske" za tri miliona evra.

(MONDO/Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE