• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za investicije RiTE Gacko 50 miliona KM

Rudnik i Termoelektrana Gacko (RiTE) u ovoj godini raspolagaće sa 150 miliona KM.

 Za investicije RiTE Gacko 50 miliona KM Izvor: MONDO

Od toga se 50 miliona KM odnosi na investicije, a 100 miliona KM na tekuću potrošnju, rekao je izvršni direktor RiTE Branislav Rupar.

On je naveo da je RiTE Gacko premašio prošle godine plan proizvodnje električne energije od oko 1,54 milijardi kilovat-časova, koji je ostvaren sa 101,15 odsto, što je rekordna proizvodnja.

Rupar je za "Fokus" rekao da će prethodna godina ostati zabilježena i po najvećoj proizvodnji otkrivke, kao i najboljem finansijskom rezultatu od 4,2 miliona KM čiste dobiti.

Prema Ruparevim riječima, zbog dotrajale rudarske mehanizacije potrebne za proizvodnju otkrivke, pokrenuta je inicijativa za dobijanje saglasnosti za nabavku rudarske opreme u iznosu od 8,8 miliona KM.

On je naveo da se potreba za povećanom proizvodnjom otkrivke u narednom periodu javila najvećim dijelom zbog zaostatka u proizvodnji u prethodnom periodu, čija vrijednost iznosi 5,7 miliona metara kubnih čvrste materije.

Rupar je naveo da je planirana proizvodnja električne energije na pragu Termoelektrane za ovu godinu oko 1,53 milijarde kilovat-časova, a da je ostvarena proizvodnja u prvom tromjesečju 447.630 kilovat-časova električne energije, odnosno u prvom kvartalu plan je prebačen za 2,92 odsto.

On je podsjetio da se godišnji remont rudnika odvija po planu, kada to vremenski uslovi dozvoljavaju, a da je početak remonta termoelektrane planiran 1. avgusta i trajaće između 45 i 50 dana, te će za ove namjene, iz vlastitih sredstava, biti izdvojeno oko 11 miliona KM.

Rupar je rekao da je shodno mjerama Vlade Republike Srpske za ublažavanje posljedica krize, rukovodstvo preduzeća smanjilo plate za deset odsto, a da se štednja primjenjuje na svim nivoima. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE