• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Delta se širi po Hrvatskoj

Delta holding planira da u Hrvatskoj izgradi četiri šoping centra i to u četiri najveća hrvatska grada - Splitu, Zagrebu, Osijeku i Rijeci.

 Delta se širi po Hrvatskoj Izvor: MONDO


Ovo je zagrebačkom "Večernjem listu" izjavio Dejan Racić, direktor "Delta Ril Estejta", člana Delta holdinga.

Naši planovi u Hrvatskoj odnose se na razvoj šoping centara i retail parkova. Oni proizlaze iz naše strateške orijentacije na razvoj različitih oblika tržnih centara u svim većim gradovima regije, tj. u zemljama bivše Jugoslavije i Albaniji, kazao je Racić.

List piše da vlasnik Delte Miroslav Mišković, nakon što nije uspio da kupi zemljište "Zagrepčanke", jer je najbolju ponudu za tu atraktivnu parcelu dao IGH, pregovara o kupovini dvije parcele za gradnju šoping centara, odnosno retail parkova, u Zagrebu i Osijeku.

Miškovićev holding planira da gradi i u Splitu i Rijeci, potvrdio je Racić u izjavi "Večerenjem listu".

Zagrebački dnevnik navodi da je Mišković najbogatiji preduzetnik u Srbiji, da je prema listi poljskog magazina "Vprost", 42. najbogatiji čovjek u postkomunističkim zemljama, a da na Forbesovoj listi najbogatijih ljudi na svijetu zauzima 891. mjesto s bogatstvom od milijardu dolara.

"Delta holding izbačen je iz igre za gradnju trgovačkog centra u slovenskim Stožicama, jer nije na vrijeme uplatio ratu potrebnu za tu investiciju. No, Mišković je, kažu u Delti, i dalje zainteresovan za to ulaganje, a želi da se proširi i na Hrvatsku", navodi "Večernji list".

Unazad dvije godine naveliko se najavljivalo spajanje dva najveća trgovačka lanaca u Hrvatskoj i Srbiji - Agrokorovog Konzuma Ivice Todorića i Deltinog Maksija. Medjutim, Todorić i Mišković su odustali od te namjere, ali su šefovi kompanija nastavili trku u osvajanju regiona, piše zagrebački list.

(MONDO/Agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE