• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Svislajonu" pola miliona KM

Vlada Srpske dala saglasnost resornom ministarstvu da predutecu "Svislajon - Industrija alata Trebinje" odobri 500.000 KM.

 "Svislajonu" pola miliona KM Izvor: MONDO

Ova sredstva su budžetom RS za ovu godinu predviđena za sufinansiranje podsticaja izvoza.

"Preduzeće se 3. aprila obratilo Vladi RS sa molbom za podsticaj izvoza u iznosu od 2.241.104 KM. U dopisu je navedeno da je `Svislajon` u 2007. i 2008. godini ostvario devizni prihod od neto 22.418.104 KM i da traženi iznos za podsticaj izvoza predstavlja 10 odsto od ostvarenog prihoda", rekla je šef Biroa Vlade RS za odnose sa javnošću Vera Sajić.

Dodala je da je zbog promijenjenih tržišnih okolnosti i uslova poslovanja, preduzeće predložilo restrukturisanje proizvodnog programa odnosno osnivanje novog preduzeća SL "Takovo - prehrambena industrija".

Sajićeva je navela da je, prema predloženom planu poslovanja, projektovani ukupni prihod preduzeća u proizvodnom programu pretežne djelatnosti metalna industrija, u 2009. godini iznosi 18.000.000 KM, u 2010. godini 22.000.000, a u 2011. godini 25.000.000 KM.

Prema planu restrukturisanja, najveći broj radnika bi ove godine radio u metalnoj struci 750, narednoj 670, a 2011. godine 610, dok bi u "Takovu" u naredne dvije godine bilo zaposleno 247 radnika.

Vlada RS usvojila je Informaciju Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS o potrebi kupovine novog poslovnog prostora radi adekvatnog smještaja službi, čime je Ministarstvo finansija RS zaduženo da obezbijedi sredstva za kupovinu.

"Uprava je u dopisu navela da za najamninu poslovnog prostora u Bijeljini mjesečno plaća 3.950 KM ili 47.400 KM godišnje, a za Područnu jedinicu Banjaluka 29.197 KM mjesečno ili 350.368 KM godišnje", rekla je Sajićeva i dodala da bi kupovinom prostora samo na troškovima zakupnine Republička uprava ostvarila značajne uštede, što je bio razlog da Vlada RS donese ovakav zaključak.

Vlada RS prihvatila je Informaciju o radu Radne grupe za borbu protiv pandemijskog gripa.

Sajićeva je navela da će Vlada RS održavati vanredne sjednice za preduzimanje mjera u vezi sa pandemijskim gripom, da Radna grupa redovno zasjeda i da su potrebne medicinske službe u stanju pripravnosti.

Vlada RS odobrila je Republičkom sekretarijatu za vjere 650.000 KM na ime pomoći Katoličkoj crkvi za izgradnju crkve Svetog Ante Padovanskog u banjalučkoj Mjesnoj zajednici Petrićevac.

Prema njenim riječima, Vlada RS utvrdila je Prijedlog zakona o komori inženjera poljoprivrede RS i Prijedlog zakona o Izmjenama i dopunama Zakona o ribarstvu.

Vlada RS usvojila je zaključak kojim se prihvata Informacija o aktivnostima u vezi dodjele koncesije za igradnju i korišćenje hidroenergetskog sistema "Gornja Neretva".

"Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva RS ovlašteno je da u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Ministarstvom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, utvrdi postojanje javnog interesa i provede proceduru za dodjelu koncesije, na osnovu samoinicijativne ponude preduzeća `Marvel` iz Istočnog Sarajeva", napomenula je Sajićeva.

Vlada RS donijela je odluku o eksproprijaciji nekretnina za igradnju pristupnog puta novoizgrađenom mostu na rijeci Savi kod Graničnog prelaza Rača.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE