• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jat mijenja ime u "Air Serbia"

„Jat ervejz“ će najvjerovatnije biti zamijenjen sa „Er Serbija“ ili „Serbija erlajns“, „Serbija ervejz“, pišu "Novosti".

 Jat mijenja ime u "Air Serbia" Izvor: MONDO

Menadžment srpskog avio-prevoznika donio je odluku da se istovremeno sa nabavkom nove flote, podmlađivanjem svih struktura zaposlenih, a posebno stjuardesa i stjuarda, promijeni i naziv kompanije.

„Jat ervejz“ će najvjerovatnije biti zamijenjen sa „Er Serbija“ ili „Serbija erlajns“, „Serbija ervejz“, pišu "Novosti".

Prema riječima v. d. generalnog direktora Jata Saše Vlaisavljevića, veliki je pritisak javnosti i putnika da se u naziv nacionalnog avio-prevoznika uvrsti ime naše zemlje.

Dogovoreno je da se naziv kompanije promijeni dolaskom prvih novih aviona, koji se očekuju u proljeće naredne godine. Svaka nova letjelica nosiće ime jednog grada u Srbiji.

Konkurs za novi identitet Jata trebalo bi da bude raspisan na proljeće 2010. Promijeniće se logo i kompletna dokumentacija.

Procjena je da će novi identitet koštati Jat oko 250.000 evra, ali, kažu u nacionalnoj avio-kompaniji, to je neminovnost koju je menadžment odlagao.

Sadašnji vizuelni identitet Jata, koji je „koštao“ oko pola miliona evra, datira iz 2003. godine.

Na sjednici Upravnog odbora Jata, koja će biti održana u petak, biće usvojena nova sistematizacija i organizacija radnih mjesta sa 1.200 zaposlenih.

Biće imenovana i tročlana komisija koju će UO ovlastiti da otpočne pregovore u vezi sa nabavkom nove flote. Komisiju će, kako saznajemo, voditi potpredsjednik UO kapetan instruktor Nenad Petrović.

Očekuje se da će na predstojećem aeromitingu u Buržeu (Francuska), koji se održava od 15. do 21. juna, komisija Jata postići i konkretne dogovore oko nove flote. Za početak u planu je zamjena tri stara aviona tipa ATR novim, tišim, bržim i ekonomičnijim avionima tipa „ATR 72-500“.

Inače, od ponedjeljka je u saobraćaju i prvi kompletno obnovljen avion „boing 737-300“ sa potpuno novim enterijerom.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE