• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Srbijagas" preuzima "Gas promet"

Novosadska kompanija "Srbijagas" uskoro će preuzeti preduzeće "Gas promet" sa Pala putem čega RS očekuje da se priključi na krak gasovoda "Južni tok"

 "Srbijagas" preuzima "Gas promet" Izvor: MONDO

Proces preuzimanja "Gas prometa" biće pokrenut memorandumom o razumjevanju i načinu rješavanja imovinskih odnosa između dva preduzeća, koji će uskoro biti potpisan u Beogradu, pišu "Nezavisne novine".

Prema tom sporazumu, "Srbijagas" će kroz konverziju svojih potražvanja dobiti 40 odsto akcija "Gas prometa" od postojećih 65 odsto koje su u vlasništvu RS.

Vlada RS zadržaće 25 odsto akcija, dok će ostatak imati javni i investicioni fondovi, te mali akcionari.

"Srbijagas" dobiće najveći dio vlasništva nad 22 kilometra dugim gasovodom od Gornjeg Šepka do Karakaja, kod Zvornika, koji se planira spajati na krak gasovoda "Južni tok".

U Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva RS nisu mogli potvrditi ovu informaciju, ali su rekli da je Vlada donijela odluku o potpisivanju memoranduma o razumijevanju i načinu rješavanja imovinskih odnosa između kompanija "Srbijagas" i "Gas prometa".

Milomir Draganić, direktor "Gas prometa", ocijenio je veoma bitnim da Naftna industrija Srbije, odnosno "Srbijagas", uđe u vlasničku strukturu tog preduzeća da bi RS dobila nesmetan pristup skladištu gasa u Banatskom Dvoru.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE