• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Indijski radijatori u Laktašima

Premijer Srpske i nerezidentni ambasador Indije, položili kamen temeljac za izgradnju fabrike radijatora u Laktašima.

 Indijski radijatori u Laktašima Izvor: MONDO

Milorad Dodik i  Ranjit Rae ,postavljanjem kamena temeljca, svečano su ozvaničili izgradnju fabrike radijatora i grejnih tijela "Hema inženjering industris" (Hema Engineering Industries) u industrijskoj zoni Krnete kod Laktaša.

Vlasnik Fabrike je indijska kompanija "Hema iženjering industris Ltd" (Hema Engineering Industries Ltd). Vrijednost investicije je 13.500.000 evra, a rok za završetak gradnje je sedam mjeseci.

Dodik je rekao novinarima da će ova fabrika u prvoj fazi zapošljavati 150 radnika, a nakon realizacije cjelokupnog projekta ukupno 400 radnika.

"Ovaj projekat u cjelosti finansira investitor iz Indije. Ukoliko se obrate Investiciono-razvojnoj banci, mi ćemo podržati ovaj projekt u okviru zakonskih okvira i procedura", naglasio je premijer RS.

On je dodao da gradnja ove i sličnih fabrika u RS pokazuje da se protiv sve prisutnije ekonomske recesije treba boriti zapošljavanjem nove radne snage i stvaranjem novih vrijednosti.

Proizvodni program fabrike radijatora i grejnih tijela, osim na domaće tržište, biće plasiran i na tržište Evropske unije, zemalja zapadnog Balkana (CEFTA region), tržište Rusije i druga svjetska tržišta.

Ambasador Rae rekao je novinarima da je ovo prva indijska kompanija u RS i izrazio nadu da će njeno pozitivno iskustvo ohrabriti i ostale kompanije iz Indije da investiraju u RS

U industrijskoj zoni Krnete kod Laktaša, koja se prostire na 27 hektara, u narednom periodu gradiće se još nekoliko proizvodnih pogona, a zainteresovani investitori već su se obratili opštini Laktaši sa zahtjevima za kupivinu zemljištu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE