• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sporazum Srbije i RS o privrednoj saradnji

Srbija i RS potpisale su sporazum o privrednoj saradnji koji bi trebalo da poveća trgovinsku razmjenu i ublaži posljedice ekonomske krize.

 Sporazum Srbije i RS o privrednoj saradnji Izvor: MONDO

Sporazum predvođa da građani Republike Srpske(RS) kupuju kragujevački "punto" sa popustom od 1.000 evra i traktore IMT-a sa popustom od 2.000 evra, a uz subvenciju Srbije i Republike Srpske, rečeno je novinarima nakon potpisivanja sporazuma u Palati Srbije u Beogradu.

Sporazumom je predviđeno i da Vlada Srbije subvencioniše kredite svojim građanima za kupovinu namještaja u Republici Srpskoj, kao i za turističke aranžmane u RS

Sporazum su potpisali ministar ekonomije i regionalnog razvoja i potpredsjednik Vlade Srbije Mlađan Dinkić i ministarka za ekonomske odnose i regionalnu saradnju i potpredsjednica Vlade RS Jasna Brčić.

Predsjednik Vlade RS Milorad Dodik kazao je nakon potpisivanja sporazuma da će program saradnje biti proširen, podsjetivši da je Srbija ponudila iste uslove saradanje za subvencionisanu kupovinu roba i usluga i Federaciji BiH.

Potpisivanju sporazuma u ponedjeljak je prisusvovao i predsjednik Vlade Srbije Mirko Cvetković, kao i potpredsjednik Fijat grupe Alfredo Altavila.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE